Sosyal Medya

Veysi Dündar: ALİYE, SEDAT VE SAİD

11 Ağustos 2021

ALİYE UZUN’UN CEVAP HAKKINA DAİR

Herşey İYİ Parti’ye de yakın durmakla beraber, reis sevdası hiç azalmayan eski bir arkadaşımdan gelen mesajla başladı.
Aliye Uzun’u “uzun” zamandır tanıyan arkadaşım dün yayına girecek videoyu 1 gün önceden haber vermişti.

Ben bu haberi özellikle Said Sefa’nın Aliye Uzun’la görüştüğünü ve Aliye Hanımın iddialara bizzat cevap vereceğini ifade ettiği için önemsedim.
Sonuçta herkes Sedat Peker ve Said Sefa takip ediyor.

Sedat Peker’in açılış yaptığı satranç oyununda Said Sefa’nın da kısa süre içinde pozisyon almasını ilginç bulmamak için İzlanda’da yanardağ manzarasında kahve içme konforuna sahip olmak gerekti.
Oysa burası Türkiye idi.

Sedat Peker öksürse haber değeri taşıyorsa, Aliye Uzun’un merkezinde olduğu bir gündem; hele ki aynı konuda bir başka twitter siyasi fenomeni de boyunu gösterdiyse acil haber manasına gelirdi.

Burada kim kimin gündemine el attı diye sorsak, cevap Peker’in gündemine Sefa daldı olacaktır.
Bu detayın da altını özellikle çizdim.
Bundan sonra ilginç bir süreç oldu.

HEM SORUYOR HEM KIZIYOR

Aliye Uzun bir anda Said Sefa’nın yaylım ateşine girdi. Sınırlardan uzak da olmanın konforuyla Aliye Uzun’a edilmedik hakaret bırakmadı.

Aliye Uzun videosunu dediği saatte yayına sürdü.
Bütün bu süreç içinde ilginç bir şekilde benim Aliye Uzun’un görüşlerini duyuracağını ifade etmem tepki toplamaya başladı.
Özellikle Said Sefa’nın fanları diyeceğimiz kesimler beni Said beye karşı Aliye Hanımı destekler konuma yerleştirdi.

Bu kesimlerin bir kısmı cemaatle yakın duranlar bir kısmı da ikitdara muhaliflik ortak paydasında Said Sefa’yı takip edenlerdi.

VATAN MİLLET YOUTUBE

Aliye Uzun’un YouTube videosu amatör bir AKP’linin heyecan ve hezeyanını taşımaktan öte bir değer taşımıyordu. Zindaşti ile olan bağını itiraf etmesi yönüyle de hakkındaki iddiaları neredeyse doğru çıkaran bir boyutu vardı. Video’nun 28 dakikasının 27 dakikası AKP propagandasından ibaretti.

Bu yönüyle hakkındaki iddialara somut cevap vermek yerine AKP’den koruyuculuk talep etmek aslında Peker’in açtığı dosyanın ne denli güçlü olduğuna delildi.
Bu noktada Zindaştı’yi savcılığa şikayet etmesi yada GBT’sinde suç kaydı olmaması gibi hususlar ise ancak AKP’nin en ağır yandaşlarının ikna olabileceği başlıklar olarak videonun içinde kaybolup gitti.

Burada Aliye Uzun ile hiçbir ortak paydaya, telefon defterimde ismine sahip olmamama karşın günah keçisi ilan edilmem tuhaftı. Çünkü Aliye Uzun’un adı telefonu defterinde (belli ki) yazılı olan Said Sefa’nın ondan bilgi almaya çalışması, alamayınca hakaret etmesine kimse takılmıyordu.

Bu noktada KHK’nın haksız mağdurları için gösterdiğim çaba ile dini en ağır şekilde siyasete alet eden yapılanmalara karşı duruşumu anımsatmama gerek var mı bilmiyorum. İsteyen yazı külliyatımı ve twitter tarihçemi karıştırabilir.

İktidara biat etme konusunda en ufak bir sıkıntı duymayan Aliye Uzun’un kendini ifade etme hakkına saygı duymak demokrasiye olan inanç gereğidir. Diğer taraftan gündeme dair analizlerle doğru bildiği yoldan giden bir yazar için, haberin iyisi kötüsü değil doğrusu veya yanlışı olur.

YAZARIN DERDİ

Kendime dair açıklamalara bu denli yer vermiş olmaktan dolayı mutlu olmasam da, Aliye Uzun’un yaşadığımız bu gerçek ötesi dönemin bir fenomeni olarak kayda geçmesine verdiğim katkı için pişman değilim.

Kendisi ve videosu için attığım twitte yer verdiğim ironiyi anlarsa bundan sonra çekeceğini iddia ettiği videolarda iktidara yağ yakmaktan daha gerçekçi konulara değinmesi gerekir.

Öncelikle Burhan Kuzu’nun ölümüyle ilgili detayları daha profesyonel bir dille anlatmalı.

Said Sefa’ya devletin 18 yaşında olduğu hatırlatmasını yaptığına göre, aynı devletin ayarları ile ne denli oynandığını da görmesinde fayda olacaktır.

Aliye Uzun beni dinler mi, yazdıklarımdan etkilenir mi bilemem.

Beni ne Aliye ne Sedat ne Said ilgilendiriyor.

Ben bu ülkede bozulmuş ekonomik parametrelerle, girmesi serbest çıkması yasak sınırlarla, maç bittikten sonra kuralları değiştirmekten haya etmeyen iktidarla ilgiliyim.

Bana gerçekten kızacaksanız bir gün aldığım bilgileri sizle paylaşmadığımı öğrenirseniz kızın.

Analiz, Veysi Dündar 11.8.2021

Tüm Yazarlar

Yazarın Diğer Yazıları