Sosyal Medya

VEYSİ DÜNDAR A.Ş.

12 Haziran 2022

VEYSİ DÜNDAR TÜZEL KİŞİ OLUYOR SIKI DURUN 

Bundan sonra ben de bir şirket kuracağım. Şirketin adı Veysi Dündar A.Ş. olacak. Tek ortağı kendim ve amacı Veysi Dündar’ı ekonomik olarak düze çıkarmak.

Neden mi?

Cevabı gayet basit.

Veysi Dündar kredi çektiğinde devlet bu krediye %25 vergi uyguluyor. Fakat Veysi Dündar A.Ş. kredi çekerse vergi oranı sadece %5. Üstelik devlet Veysi Dündar’a kredi kullanırsan azami 12 ayda geri ödeyeceksin derken, Veysi Dündar A.Ş. ister 36 ister, 360 ay kredi kullanabilir. Paşa gönlü biliyor.

Veysi Dündar’ı aslanlara atılan gladyatör gibi gören devletin, Veysi Dündar A.Ş.’yi ise bal börekle beslediği bir dönemdeyiz.

Veysi Dündar’ın kredi kartının ne kadarını geri ödeyeceği bile devlete dert olmuş. Fakat şirket olunca akan sular duruyor. İstersen hiç ödeme…

Ne diyordu Nebati bey?

“Biz şirketlere fayda sağladık ama dar gelirli zarar gördü.”

Dar gelirli şirket duydunuz mu?

Ben duymadım. Ama dar gelirli insandan bol bir şey yok. O zaman yapılacak şey basit.

Ercan Aydın Ltd. Şti. Fatma Güzel A.Ş.  Herkes kendi şirketini kursun bankaya gitsin canının istediği krediyi canının istediği gibi alsın. Üstelik daha ucuza.

Bu listeye daha araç kredilerindeki sınırlamaları eklemedim.

Devlet Veysi Dündar A.Ş.’ye istediğin arabaya istediğin kadar ve vadede araba kredisi kullanabilirsin derken, Veysi Dündar yutkunarak bakıyor. Onu alamazsın bunu kullanamazsın. Kumanda ekonomisi öyle olmaz böyle olur, diyorlar.

Yok öyle yağma. Maymunun gözü açıldı. Bundan sonra Veysi Dündar OUT, Veysi Dündar A.Ş. IN.

Ali Babacan’a ait makro ihtiyatlılık konulu ilacı reçetesiz kullanmanın ağır sonuçları ile karşı karşıyayız. Devlet kafasına göre takılıyor. Bir gün faize vergi takıyor, öteki gün vadeyi kısıyor sonraki gün kredi ödeme oranlarını yükseltiyor.

Ülke açık pazara dönmüş. Zimbabwe’den Yeni Zelanda’ya, İzlanda’dan Paraguay’a dünyanın 8 milyar insanı, değeri pula dönen Türk parasının nimetlerinden yararlanmak için sıraya girmiş.

Türk vatandaşı ise uydurma enflasyon rakamları ile kuşa dönmüş maaşları ile günü kurtarmaya çalışıyor.

Halkın taşı bağlı köpeklerse cirit atıyor.

Fakat AKP’nin halkla bağı çoktan kopmuş idaresi Nasrettin Hoca’nın açlığa alıştırma denemelerini hayata geçirme derdinde.

Kendi oy tabanının bankayla krediyle işi olmadığını, sosyal yardımla ve sosyal destekle yaşadığının bilinci ile kendisine zaten oy falan vermeyen geniş halk kitlesinin sırtında tepiniyor.

Bu devasa yalan makinesi ülkeyi öğütürken önlem diyerek Babacan’ın çok farklı bir ekonomik dönemde çok farklı amaçla hayata geçirdiği makro önlemler önümüze konmaya ve icraat yapıldığı imajı yaratılmaya çalışılıyor.

Sabit gelirli milyonların sırtına yüklenen faiz bavulu yetmez gibi, bir de üstüne borçlanma imkanları acımasızca sınırlanıyor, koşullar sıkılaştırılıyor.

AKP kendisine oy vermeyen milyonlarca vatandaşı açık ve net biçimde cezalandırıyor. Bu cezayı bir de önlem diyerek ambalaj kağıdına sarıp önümüze koyuyor.

Kendi yandaşından vergi almayan iktidar, vatandaşa artan faiz yükü yetmez gibi bir de vergi bindiriyor.

Havuzun gazetesi için alınan krediye geri ödeme yapmaya bile gerek görmezken, vatandaşa kredi kartının şu kadarını ödeyeceksin diye talimat yağdırıyor.

Pazartesi sabah 9’da soluğu ticaret odasında alıyorum. Adımı da Veysi Dündar A.Ş. olarak değiştireceğim. Size de bunu şiddetle tavsiye ediyorum. Bu akıl donduran iktisadi uygulamaların mimarı AKP’den kurtulana kadar hayatımızı Tüzel Kişi olarak devam ettirmekten başka da çaremiz kalmadı.

Analiz, Veysi Dündar 12.6.2022

Paraanaliz

Tüm Yazarlar

Yazarın Diğer Yazıları