Sosyal Medya

Veysi Dündar: ŞAPKADAN ARTIK TAVŞAN ÇIKMIYOR

31 Ekim 2021

AKP AKLI NASIL İŞLİYOR?

[Dedem](*) Veysel Ulusoy’un twiti yaşadığımız günlerin özetini bir cümleye sığdırıyor :

“Tüm olumsuzluklara karşın, karar vericilerin hiç bir şey yokmuş, her şey yolundaymış gibi davranıp, hikâye anlatmaları büyük meziyet.”

Tencerenin yani döviz kurunun yani devalüasyonun yıkmadığı hükümet bu zamana kadar yoktu.

AKP tarihe bu yönüyle geçti, geçiyor.

Türkiye tarihinin gördüğü en ağır ve artık işkenceye dönmüş devalüasyonu ile bir geceliğine değil tam 8 yıldır her gece muhatabız.

Normal koşullarda bir iktidar bu şartlarda çoktan halktan onay isterdi.

Oysa AKP bırakın seçimle güven tazelemeyi, iktidarın imkanlarıyla 2053’e kadar planlar yapıyor.

AKP il başkanının cüretkar söylemi tam da Veysel Hoca’nın ifadesinde karşılığını bulan meziyeti tarif ediyor.
Milli Görüşten yola çıkan Kabaktepe belli ki Nostradamus ile irtibat kuruyor.

Açık ve net biçimde iktisadi kaosu yok sayan toplumun en derinine kadar sirayet eden yoksullaşmayı; umursamayan bu tavrın ileride siyaset bilimi derslerine örnek olay olarak geçeceğine eminim.

Bütün bu iktisadi başarısızlık, dış politikadaki acınası hallere karşın iktidar sürekli aynı jokerle siyaseti dizayn etme derdinde.

Bu joker seçimlerden yeterince uzakta olunduğu sürece kullanılan etnik milliyetçilik jokeri.

Bunun son örneğini tezkere oylamasından sonra oluşturulan algı manipülasyonunda görüyoruz.
AKP/MHP yapısının yandaş medya ile beraber kurduğu bu söylemin son müttefiki ise dış güçler oldu. Hem de AKP’nin büyükelçi bile bulunduramadığı Mısır’dan .

Mısırlı Sabir Meşhur isimli bir gazetecinin youtubedan yayınladığı video MHP sosyal medyasından yayınlanmış izlenimi veriyor.
Sonuçta eski bir Müslüman Kardeşler yanlısı gazetecinin, kendi ülkesinde bile tutunamamışken Türkiye siyasetine dair yorum yapıp, HDP üstünden CHP’yi eleştirmesine şahit oluyoruz.

CHP bir yabancı gazetecinin övgüsüne mazhar olsa söylemediğini bırakmayacak olanlar, bu Mısırlı gazeteciden feyz almakta sakınca görmüyor.
Sol Haber bu durumu yakın zamanda haberleştirmişti.
Sonuçta biz bu duruma alışığız.

AKP için şapkadan çıkan tavşan artık hep aynı ve aynı kalmaya devam edecek.

Tezkere oylamasında olumsuz oy vermenin bir tercih ve adı üstünde yapılan bir oylama iken, burada siyasi yaklaşımlara yüklenen tezvirat bu hantal tavşanın tek numarası.

Burada İYİ Parti milletvekili Durmuş Yılmaz’ın da “hayır” oyu vermesinin önemini bir kenara koymak gerekir. Durmuş bey siyasete MHP saflarında başlamış, siyasi konumlanmasında tereddüte mahal olmayan bir politikacı olarak, ortada dönen tavşan oyununu da ifşa etmiş oldu.

Tezkere, HDP, Irak, Suriye gibi kavramların içlerinin nasıl boş olduğunu gösterdi.

DURMUŞ YILMAZ SADECE BANKANIN DEĞİL SİYASETİN DE MERKEZİNDEN ANLIYOR

AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu CHP’yi bu konuda eleştirirken, Durmuş Yılmaz’a dair tek kelam etmedi. Edemezdi de zaten…

Ezberlerin bozulma zamanı gelmiş ve geçmişti.
Aslında Akbaşoğlu’na şapka düştü tavşan ortaya çıktı demek en doğrusu olacaktı.
İYİ Partinin Durmuş Yılmaz dışında tezkereye “evet” demesi aslında daha önce de bu satırlarda dile getirilmiş olan Yeni ve Eski Sağ tartışmasına dair önemli bir ayrıntı içeriyor.

Eski Sağ’ın hastalıklarından kurtulmak kolay değil…

Meral Akşener’in Siirt’te konuştuğu esnaf karşısında kavramları Cemil Meriç’in deyimiyle “metafizik bir sergüzeşt” olmaktan kurtarma çabası; tam da bu nedenle takdire şayandı.

Her ne kadar kullandığı ifade nedeniyle hakim karşısına çıkmaktan kurtulamasa da, esnaf kardeşimizin “Kürdistan” derken neyi kast ettiğini yada en azından neyin kast edilmesi gerektiğini Meral Hanım tüm Türkiye’ye gösterdi.

Erdoğan’ın  yada Binali Yıldırım’ın sadece seçim zamanlarında gösterdikleri tarihsel feraset Kürdistan’ın kabul edilebilir bir kavrama dönüşmesine imkan vermekteydi.
Bu defa Akşener ortada seçim vs yokken esnaf kardeş ile kavramsal düzeyde konuşma yapabildi.

AKP/MHP’nin artık yaşlanmış tavşanı kimseyi ikna etmiyor. Buna karşılık biz bu tavşanı bir süre daha sahnelerde göreceğiz.
Yakında tavşan emekliye ayrılacak ve şapka da elde kalacak.
Türkiye Durmuş Yılmaz’ın aklı selimi ve CHP’nin sukuneti ile onu bu en ağır krize sokanlara daha fazla tavşan oyunu oynatmayacaktır.

Analiz, Veysi Dündar 30.10.2021

(*) Çok az kişiyi münasip gördüğüm hitap… Dedem yani en saydığım…

Tüm Yazarlar

Yazarın Diğer Yazıları