Sosyal Medya

Veysi Dündar: BAE Prensinin Kefiyesi

27 Kasım 2021

EY BAE SEN KİMDİN YAHU?

Demirtaş neden hapiste? Çünkü HDP’li.
HDP nedir? PKK’nın siyasi kolu.
Klasik AKP/MHP’li söylemi bu.
Yıllardır da buna inanmamız bekleniyor. Hatta iş o raddedeki bırakın HDP’li olmayı “Demirtaş’a haksızlık yapıldı” demek bile suç.

Peki biz bütün bu bilgileri nereden öğreniyoruz?
Tabii ki basından. Basın deyince akla ne gelir Türkiye’de? Tabii ki Anadolu Ajansı.
Şimdi size AA’nın bir haberinin linkini paylaşıyorum. Bu haber devletin resmi ajansında çıktığına göre tek ihtimal var. O da doğru olması. Eğer bu haber yalansa tek ihtimal var o da Devletin ajansının yalancı olduğu.

BAE ile Türkiye arasında Erdoğan’ın ilişkileri iyileştirme faaliyetleri sonrası, iktidar basını bu durumdaki çelişkiyi işaret edenleri ülke çıkarlarına karşı gelmekle suçladı.Oysa ortada ülkenin iktidarının kırmızı çizgisi olan bir konu var. Ülkede siyaseti rehin alan PKK üzerinden yürütülen cadı avı ile; HDP’nin ve HDP’nin siyasetçilerinin maruz kaldığı muamelenin aslında BAE’nin de suç listesinde yer aldığı anlaşılıyor.

Ben demiyorum. İktidarın bir numaralı sözcüsü Abdullah Çiftçi diyor. Üstelik sadece PKK’ci değil aynı zamanda FETÖ’cüymüş bu ülke. Ben demiyorum iktidar yayın organı Kriter yazarı Gökhan Ereli diyor. BAE’nin günahları bununla da bitmiyor. Dağlık Karabağ’da Azerbaycan’a karşı savaşan Ermeniler ve onlara destek veren PKK’lılar da sırtlarını bu ülkeye dayamış. Haberin kaynağı Demirören Haber   .Üstelik Yunan kargo uçağı kullanılmış ki evlat olsa bakmazsınız yüzüne.PKK ile organ ticaretinde işbirliği yapıldığını ise Yeni Şafak’tan öğreniyoruz  İktidarın yılmaz ex-gazetesi Güneş ise İKBY’deki PKK’lıları da BAE’nin fonladığını bize bildirdi. Yeni Şafak el artıyor Prensi Makyavel’in Prensi ile eşliyor.  

Listeyi uzatabiliriz.  Fakat bütün bunlar bugün sümen altı edildi.
Ülkemizi ; BAE ile yada dünyanın herhangi bir ülkesiyle dost yapmanın tabii ki bir kötü yanı yok.

Fakat bu satırların yazarı olarak yıllardır başta Demirtaş olmak üzere HDP’lilere reva görülen canavarlaştırmaların yanlılık ve yanlışlığına dair tonla yazı kaleme aldım.Bugün bu yazıların tamamının haklılığı, iktidarın yalan üreten medya makinesinin BAE için söylediklerini unutması yada adeta resetlemesi ile alenileşti.Devletlerin dostu düşmanı olmaz çıkarı olur sözü ne denli geçerli ise, siyasette etik kuralları da o denli geçerlidir.Ülkenin artık yarısını fazlasıyla aşan kesimine sırf HDP size karşı diye zillet muamelesi yapanlar, yukarıdaki haberlere ve Erdoğan’ın prens ile kurduğu son diyaloga bakıp azıcık olsa utanırlar mı sizce..?

SİZE ZİLLET DİYENE PRENSİN  KEFİYESİNİ GÖSTERİN

Külli bir iktidar aparatının, başta Soylu olmak üzere, milyonlarca insanın oy verdiği başkanları görevden alıp bununla övündükten sonra PKK ile yan yana dedikleri ülke ile verilen poza dair tek bir sözleri olmayacak mı?Türkiye’de hür iradeyle seçilmiş insanları hapse atıp, siz hangi yüzle “PKK’ya destek veriyor” dediğiniz bir ülke ile mutabakat metinlerine imza atıyorsunuz. Türk Milletinin zerre hafızası olmadığını iddia etmek, siyaset mekanizmasını bunun üzerine kurmak en az ifadeyle millete hakaret değil midir?

Türk Milletinin ferasetine değil, cehaletine bilgisizliğine yatırım yapmanın bir sonu olacak mı?Bundan sonra herhangi bir HDP’li siyasetçiye “sen PKK’lısın” diyenlere, HDP’nin legal siyaset çabasını teröristlikle itham edenlere yukarıdaki haber silsilesini gösterin kafi gelecektir.Türkiye yakın tarihinin görüp görebileceği en omurgasız yazar çizer takımı, başını kuma gömse de tarihin defterine bu kepazelikler tek tek kaydolmaktadır.

Türkiye’nin zamanını, eforunu, yıllarını tüketen AKP iktidarının son 5 yılda cephaneliğinde bulunan son barut da, BAE Prensinin kefiyesinin altında ıslanıp gitmiştir.Bundan sonra bindiğiniz takside ama “Kılıçdaroğlu da HDP’nin yanında” diyen şoför kardeşe okutmak üzere bu yazının bir kopyası cüzdanınızda dursun.

Analiz, Veysi Dündar 27.11.2021

Tüm Yazarlar

Yazarın Diğer Yazıları