Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

BofA anketine göre, enflasyon korkusu arttıkça küresel büyüme beklentileri düşüyor

Bank of America fon yöneticisi anketi yatırımcıların, küresel ekonominin önemli ölçüde büyümesine ilişkin beklentilerini, enflasyon korkularının Delta varyantı hakkındaki endişeleri…

BofA anketine göre, enflasyon korkusu arttıkça küresel büyüme beklentileri düşüyor

Bank of America fon yöneticisi anketi yatırımcıların, küresel ekonominin önemli ölçüde büyümesine ilişkin beklentilerini, enflasyon korkularının Delta varyantı hakkındaki endişeleri aştığını ortaya koydu.

859 milyar dolar yöneten 258 varlık yöneticisi ile yapılan araştırmada katılanların %13’ü küresel ekonomik büyümenin hızlanmasını bekliyor.  Bu %13, geçen yılın ilkbahardan bu yana en düşük rakam.

Bankanın Eylül ayındaki anketindeki büyüme beklentileri, Mart ayındaki % 91’lik zirveyle karşılaştırıldığında, haziran ayında katılımcıların %75’ine gerilemişti.  Ancak son ankette, sadece %6ı ekonominin resesyona girmesini bekliyor.

Küresel kar beklentileri düşerken, ankete katılan yatırımcıların net %12’si artış bekliyor.  Mart ayında %89 artmasını bekliyordu.

Araştırma notunda, “Delta varyantı, ekonomik karamsarlığın nedeni olarak anekdotsal olarak alıntılanmıştır” ifadesi yer alıyor. “Kuyruk riski olarak Covid-19, ekonomik beklentilerdeki sert düşüşe göre daha düşük bir eğilim gösterdi.”

Euro Bölgesi borcu, Çin büyümesi, popülizm, nicel sıkılaştırma ve ticaret savaşları, son on yılda ve koronavirüs salgını geçen yıl vurmadan önce yatırımcıların endişelerini domine eden başlıklar arasında yer aldı. BofA, fon yöneticilerinin artık enflasyonla daha fazla ilgilendiğini söyledi.

Ankete katılanlar arasında %84’lük bir kesim ABD Merkez Bankası’nın yılsonuna kadar tapering sinyali vermesini beklerken, merkez bankasının ilk faiz artışı zamanlamasına ilişkin tahminleri gelecek yılın Kasım ayından Şubat 2023’e ertelendi ve 1,9tn dolar mali teşvik bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler