Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Euro Bölgesi’nde enflasyon son 10 yılın zirvesinde

Euro Bölgesi’nde enflasyon Ağustos ayında aylık %0,4 artarak yıllık bazda son 10 yılın en yükseği %3,0’e çıktı. Bölgede veri ay içinde ilk ve…

Euro Bölgesi’nde enflasyon son 10 yılın zirvesinde

Euro Bölgesi’nde enflasyon Ağustos ayında aylık %0,4 artarak yıllık bazda son 10 yılın en yükseği %3,0’e çıktı. Bölgede veri ay içinde ilk ve son olunma olarak güncelleniyor, bugün açıklanan son okunmada değişiklik olmadı.

Dünyada yükselen enflasyon ekonomilerde de kendisini gösteriyor, ABDEuro Bölgesiİngiltere ve diğer büyük ekonomilerde enflasyon son yılların en yüksek seviyesinde. Özellikle gıda fiyatlarındaki yükseliş ve enerji grubundaki artış enflasyonda en büyük paya sahip olan kalemler.

Bu ayki toplantıda enflasyondaki yükselişi geçici bulduklarını, ancak yakından da takip ettiklerini belirten Avrupa Merkez Bankası, ılımlı bir yavaşlamayla varlık alımlarının azaltılacağını ve ilk olarak pandemi alımlarından başlanacağını belirtti, ancak tarih vermedi. Bankanın Eylül’de enflasyonun ne ölçüde değişim göstereceğini bekleyip ona göre adım atması bekleniyor.

Investing

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler