Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de perakende satışlar beklentiden zayıf geldi

ABD perakende satışları Temmuz ayında tahmin edilenden daha fazla düştü ve bu da harcamalarda hizmetlere yönelik istikrarlı bir yöneliş olarak…

ABD’de perakende satışlar beklentiden zayıf geldi

ABD perakende satışları Temmuz ayında tahmin edilenden daha fazla düştü ve bu da harcamalarda hizmetlere yönelik istikrarlı bir yöneliş olarak yorumlandı. Ya da tüketicilerin enflasyon arttıkça daha fazla fiyat bilincine sahip olabileceğini gösterdi.

Ticaret Bakanlığı’nın Salı günkü rakamlarına göre, genel perakende satışlar Haziran ayındaki %0,7’lik yukarı yönlü revize artış sonrasında Temmuz’da %1,1 düştü. Bloomberg’in ekonomistlerle yaptığı ankette medyan tahmin %0,3’lük bir düşüşe işaret etmekteydi. Otomobiller hariç satışlar Temmuz ayında %0,4 azaldı.

Delta varyantının ortaya çıkması, ileriye dönük seyahat ve eğlence gibi hizmetlere olan talebi engelleyebilir. Market alışverişi, dışarıda yemek, kişisel bakım ve konfeksiyon gibi şeyler için daha yüksek fiyatlar da önümüzdeki aylarda isteğe bağlı harcamaları sınırlama riskiyle karşı karşıya.

Michigan Üniversitesi’nin geçen hafta yayınladığı bir rapor, enflasyonun yüksek kalmasıyla alım koşullarının geçen yılın Nisan ayından bu yana en düşük seviyesine gerilemiş olduğunu gösterdi. Perakende satış verileri fiyat değişiklikleri için ayarlanmıyor.

Açıklanan rakamlar üçüncü çeyrek tüketici harcamalarındaki artışta bir yumuşamaya işaret ediyor. Ekonomistler, cari dönemde ABD ekonomisinin yıllıklandırılmış %4,5’lik bir hızla büyüyeceğini, bir ay önce tahmin edilen hızdan önemli ölçüde daha yavaş ve ikinci çeyrekte görülen %11,8’lik orandan keskin bir yavaşlama öngörüyor.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler