Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de İşsizlik başvuruları son haftada beklenmedik şekilde geriledi

ABD’de işsizlik maaşı talebinde bulunan kişi sayısı son haftada 8 bin azalarak 206 binden 198 bine geriledi. Aralık ayı başında…

ABD’de İşsizlik başvuruları son haftada beklenmedik şekilde geriledi

ABD’de işsizlik maaşı talebinde bulunan kişi sayısı son haftada 8 bin azalarak 206 binden 198 bine geriledi. Aralık ayı başında 188 bine gerileyerek rekor düşük seviyeye inen başvurular, sonraki iki hafta 206 binde kaldı. Beklenti bu hafta işsizlik maaşı talebinin artması yönündeydi ve gelen 198 bin kişilik rakam pandemi döneminin de en düşük seviyelerinin korunmasını sağladı.

Ekonomi genelindeki işgücü kıtlığı, işletmeleri güçlü mal ve hizmet talebini karşılamak için mücadele ederken personel alımını azaltma konusunda isteksiz hale getirdi. Bu da yeni işsizlik iddialarını 1969’dan bu yana en düşük seviyesine yaklaştırırken, firmalar mümkün olduğunca çok sayıda çalışanı elinde tutmak için çalışıyor.

Ancak, koronavirüsün omicron varyantı, ne kadar sürdüğüne ve eyalet ve yerel yönetimlerden gelen yanıtlara bağlı olarak, iş ve sosyal aktiviteyi sınırlama riski taşıyor.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler