Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

AB’ye sıfır emisyon için 1,5 trilyon euro yatırım gerekiyor

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, Avrupa Birliği'nin 2050 net sıfır emisyon hedefine ulaşması için yılda 1,5 trilyon euro yatırıma ihtiyacı olacak.

AB’ye sıfır emisyon için 1,5 trilyon euro yatırım gerekiyor

AB Komisyonu önümüzdeki hafta AB’nin 2040 yılına kadar net emisyonlarını 1990 seviyelerinden %90 oranında azaltmasını ve Avrupa’nın 2050 yılına kadar sıfır net emisyona ulaşması için gereken yatırımlardaki büyük artışı ana hatlarıyla açıklamasını önerecek.

Institut Rousseau düşünce kuruluşu tarafından yapılan araştırmaya göre, net sıfır için gereken finansmanın büyük bir kısmı (yıllık 1.16 trilyon Euro), çoğu çevreyi kirleten faaliyetlere yapılan mevcut harcamaların yeniden yönlendirilmesiyle sağlanabilir.

Araştırmacılar, bunun içten yanmalı motorlu araçlar, fosil yakıt üretimi ve yeni havaalanları gibi alanlardan büyük ölçüde vazgeçilmesi ve toplu taşıma, binaların yenilenmesi ve yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması için yatırımların artırılması anlamına geleceğini söyledi.

Araştırmacılar, net sıfır emisyona ulaşmak için gereken yatırımların çoğunlukla özel sektörden geleceğini, ancak yeşil dönüşüme yönelik kamu harcamalarının da iki katına çıkarak yılda 490 milyar euroya ulaşması gerektiğini belirttiler.

(Foreks)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler