Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Petrol, Suudi Arabistan’ın Fiyatları Yükseltmesiyle Haftalık Düşüşün Ardından Yükseldi

Petrol, Suudi Arabistan’ın Asya’ya yönelik satış fiyatlarını üst üste üçüncü ay artırması ve OPEC+ kartelinin arzı kısmasıyla görünüme olan güvenin…

Petrol, Suudi Arabistan’ın Fiyatları Yükseltmesiyle Haftalık Düşüşün Ardından Yükseldi

Petrol, Suudi Arabistan’ın Asya’ya yönelik satış fiyatlarını üst üste üçüncü ay artırması ve OPEC+ kartelinin arzı kısmasıyla görünüme olan güvenin sinyalini vermesiyle haftalık düşüşün ardından yükseldi.

Brent, geçen hafta %7’den fazla düştükten sonra varil başına 83 doların üzerine çıkarak Şubat ayından bu yana en büyük kaybı kaydetti. West Texas Intermediate 78 dolar civarındaydı. Devlete ait Saudi Aramco, amiral gemisi Arab Light sınıfının Haziran ayı resmi satış fiyatını 90 sent artırarak varil başına 2,90 dolara yükseltti.

Petrol, Orta Doğu’daki çatışma risklerinin hafiflemesiyle geçen hafta düştü ve emtianın yılbaşından bu yana kazancını azalttı. OPEC ve müttefiklerinin önümüzdeki ay yapacakları toplantıda bu yılın ikinci yarısında arz kesintilerine devam etmesi bekleniyor.

Singapur’daki ING Groep NV’nin emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, “fiyat hareketi, sıkılaşan bir fiziksel piyasanın ortasında Suudi OSP’lerindeki artışın ardından bugün sabahın erken saatlerinde yapılan işlemlerde daha destekleyici oldu” dedi. Bunun, Orta Doğu’daki gerilimler azalmaya devam ettikçe vadeli işlemlerin baskı altına girmesine rağmen olduğunu da sözlerine ekledi.

İsrail ile Hamas arasında olası bir ateşkes konusunda hafta sonu yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. Opsiyon piyasaları bBu arada, daha geniş bir bölgesel savaş korkusu dağıldıkça risk primini düşürdü. Brent endeksleri, Mart ayından bu yana en geniş satış çağrılarında indirimle yaklaşık iki ayın en büyük düşüşünü yaşıyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler