Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Hamas’ın roket saldırısında üç İsrail askeri öldürüldü, Kerem Şalom kapısı kapatıldı

İsrail, Hamas’ın Gazze Şeridi’nden gerçekleştirdiği roket saldırısının ardından Kerem Şalom sınır kapısını kapattığını açıkladı. Saldırıda üç İsrail askeri öldürüldü. Kerem…

Hamas’ın roket saldırısında üç İsrail askeri öldürüldü, Kerem Şalom kapısı kapatıldı

İsrail, Hamas’ın Gazze Şeridi’nden gerçekleştirdiği roket saldırısının ardından Kerem Şalom sınır kapısını kapattığını açıkladı.

Saldırıda üç İsrail askeri öldürüldü.

Kerem Şalom geçidi Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için kullanılan az sayıdaki güzergahtan biri.

İsrail ordusu saldırının saldırma planları yaptığı Refah’ta sivillerin bulunduğu bir kamp yerine yakın bir yerden yapıldığını açıkladı.

Ordu açıklamasında, saldırının bir kez daha “sivillerin kalkan olarak kullanıldığının” kanıtı olduğu savunuldu.

Hamas’ın roket saldırısı Mısır’daki arabulucuların ateşkes ve İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için görüşmeler yaptığı sırada meydana geldi.

İsrail, Hamas’ın Gazze savaşını sona erdirme taleplerini kabul etmeyeceğini söyledi.

İsrail ordusu, Kerem Şalom’dan yaklaşık 3,6 km uzaklıkta bulunan Gazze’nin güneyindeki Refah geçidine yakın bir bölgeden 10 roket atıldığını açıkladı.

Orduya göre bu roketler bir sivil yerleşime yaklaşık 350 metre mesafedeki bir bölgeden ateşlendi.

Ordu, İsrail savaş uçaklarının daha sonra roketlerin ateşlendiği rampayı ve yakınlardaki bir başka askeri yapıyı vurduğu belirtildi.

Öte yandan on binlerce İsrailli Cumartesi gecesi geç saatlere kadar süren gösterilerde Başbakan Binyamin Netanyahu’yu Gazze’deki çatışmayı uzatmayı amaçlamakla suçladı ve rehinelerin ülkeye dönmesi için bir anlaşma yapılması çağrısında bulundu.

İsrail hükümeti şimdi ise Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırı hazırlığında. İsrail saldırılarının başlamasının ardından Gazze’nin kuzey ve orta kesimlerinden yaklaşık 1,4 milyon insan bu bölgeye kaçtı. İsrail Başbakanı Netanyahu ise Refah’a yönelik uzun zaman önce söz verdiği saldırıyı başlatması için aşırı sağcı koalisyonundan gelen baskılarla karşı karşıya.

İsrail’in en büyük diplomatik ve askeri müttefiki ABD ise önemli sivil kayıplara neden olabilecek yeni bir saldırıyı desteklemek konusunda isteksiz. Washington evlerinden edilmiş Filistinlileri korumaya yönelik bir plan görmek konusunda ısrarcı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler