Sosyal Medya

Borsa

Borsada haftayı kazançla kapatan hisse senetleri belli oldu!

BIST 100 endeksi, 1 Mart 2024 Cuma gününe pozitif bir başlangıç yapmasına rağmen, gün içinde satıcıların etkisiyle düşüş yaşayarak haftayı tamamladı.

Borsada haftayı kazançla kapatan hisse senetleri belli oldu!

BIST 100 Endeksi, günün ilk saatlerinde 9.200 seviyelerine kadar yükseldikten sonra, satış baskısıyla karşılaşarak günü %0,8 civarında bir düşüşle 9.110 puan bandında kapattı. Bu kapanış BIST 100’ün haftalık bazda %2,5’in üzerinde bir gerileme yaşayarak 9.450 puanla rekor kırdığı haftada, 8 hafta süren pozitif kapanış serisine son verme eğiliminde olduğuna işaret etti.

Borsa İstanbul’da bugün %2’nin üzerinde değer kazanan faktoring, bilişim ve tekstil sektörleri, piyasadan pozitif ayrışan sektörler olarak öne çıktı. Investing.com’un derlediği bilgilere göre, bankalar ise %2’yi aşan düşüşleriyle endeksi aşağı çeken sektör oldu. Ulaştırma, ticaret ve iletişim sektörleri ise günü en çok kayıpla tamamlayan diğer sektörler olarak dikkat çekti.

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında bugün kapanışa doğru en çok yükselen hisseler şu şekilde sıralandı: KORDS, MIATK, BRSAN, KONYA ve ODAS. Diğer yandan, 1 Mart 2024 Cuma günü en çok düşen 5 hisse ise sırasıyla KCAER, CCOLA, AEFES, OTKAR ve VESTL olarak belirlendi.

Borsa İstanbul genelinde 20’nin üzerinde hisse tavan fiyatına ulaşırken, VKING, OTTO ve TGSAS bu hisseler arasında yer aldı. Bugün en çok değer kaybeden hisseler ise taban fiyatına kadar gerileyen ERSU, NETAS, ALCTL ve KTLEV olarak kaydedildi.

PARA ANALİZ 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler