Sosyal Medya

Borsa

Borsada bu hisselere dikkat!

Borsada son günlerde yaşanan dalgalanmalar ve BİST100 endeksinin belirgin destek noktasındaki durumu kimi yatırımcıları endişelendirdi.

Borsada bu hisselere dikkat!

Analistler BIST 100 Endeksi’nin 7200’den başlayan yükseliş trendinin destek noktasının 9097 seviyesinde olduğunu belirtiyor ve bu seviyenin kırılması durumunda 8900’e kadar düşüş yaşanabileceği uyarısında bulundu. Bu arada Fitch’ten gelecek olan not değerlendirmesi ise önemli bir belirleyici olabilir.

Özellikle Türk Hava Yolları ve BİM gibi öncü şirketlerdeki değer kayıpları, endeksin genel seyrini etkilemekte. Ancak, TÜPRAŞ ve Ereğli Demir Çelik gibi dirençli duran hisseler, borsanın gelecekteki performansını belirlemede kilit rol oynayabilir.

Borsa uzmanları, geçen hafta yaşanan yüzde 2,96’lık düşüşü normal bir kâr satışı olarak değerlendiriyor ve endeksin genel görünümünün hala pozitif olduğunu düşünüyor. Ancak, büyüme beklentilerindeki gerileme ve enflasyonla mücadeledeki zorluklar, önümüzdeki dönemde borsanın seyrini etkileyebilir.

Son olarak, Türk Hava Yolları (THYAO), BİM, Ereğli Demir Çelik ve TÜPRAŞ gibi öne çıkan hisselerin performansı, borsanın gelecekteki seyrini belirlemede kritik bir rol oynayabilir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler