Sosyal Medya

Borsa

Borsada 4 hisseye tedbir getirildi

Borsa İstanbul, bu hafta başında çeşitli tedbirlerle başladı ve bazı hisseler için tedbirlerin sona ereceği duyuruldu.

Borsada 4 hisseye tedbir getirildi

Sermaye Piyasası Kurulu kararı gereği uygulanan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde ALVES, KIMMR ve VKING payları, bugün seans başından 09/04/2024 tarihli işlemlere kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek. YAYLA payları ise bugünden itibaren 09/04/2024 tarihli işlemlere kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek. Bu hisselerdeki kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri de tek fiyat işlem yöntemi tedbiri uygulandığı süre boyunca devam edecek.

Ayrıca, bu hafta tedbirlerin kalkacağı hisseler de duyuruldu. Bir ay boyunca tedbirli işlem gören hisseler arasında bulunan MEGMT payı için uygulanan kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri, bugün seans kapanışı itibarıyla sona erecek.

13 Mart Çarşamba günü, MIPAZ ve PKART için uygulanan kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri; KARYE payı için uygulanan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbiri de gün sonunda sona erecek. 14 Mart Perşembe günü ise REEDR ve MARBL paylarına uygulanan kredili işlem yasağı; DOFER payına konulan kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbiri için son gün olacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler