Sosyal Medya

Çetin Ünsalan Yazdı: ‘Konu kapanmıştır…’

1 Mart 2023

Açlık sınırı açıklandı ve asgari ücretin yaklaşık bin TL üzerine çıktı. Bu rakam, sadece gıda harcaması unutmayın. Mütevazı bir hayat yaşıyor ve günlük ihtiyaçlarınızı karşılıyor, kenara köşeye para atmadan yaşamaya razı oluyorsanız, yani yoksulsanız rakam 30 bin 700 TL.

Elbette acı günlerden geçiyoruz. Şimdi bunun sırası mı diyebilirsiniz? Ama tam da sırası… Zira bu ülkede aylık 30 bin TL kazanan insanları tek tek sayabilirsiniz. Herkes asgari ücret almıyor tezi de çürüdü.

Çünkü asgari ücret ve bir miktar üzerinde alanların geliri 10 bin TL düzeyinde hesaplanırken, açlık sınırı ay itibariyle 9 bin 425 TL. Niye şimdi konuşmak gerekiyor biliyor musunuz?

Yaşanan afet sonrasında yüzde 80’inden fazlası yoksulluk sınırı yakalayamayan bu Millet, acı gününde yaraları sarmak için ekmeğini, hırkasını düşünmeden bölüştüyse ve siz o bölüşenleri halen azarlama cüretinde bulunuyorsanız; konu kapanmıştır.

Çekirdek, çay ve sohbetle mutlu olabilen insanların mutsuz edilebilmesinin başarıldığı ülkede, şimdi de yoksulluk sınırına bile ulaşamayan yok canıyla kardeşinin yarasını saranları türlü bahanelerle suçluyor ve her fırsatta yüksek perdeden konuşuyorsanız; konu kapanmıştır.

Halen bu necip Millet’in karşısında yapılan hataları kabul edip, sonra da bu kez de affedin diye lütfen konuşma yapıyorsanız ve insanlar buna tepki gösterdiğinde tersliyorsanız; konu kapanmıştır.

Stadyumlarda tepkisini bile getirmesine tahammül edemiyorsanız; daha önce yaşananlardan ders almıyorsanız; tahammül ya da ders almak bir yana, çatık kaşlarla acılı bir Millet’e hakaret edebiliyorsanız; konu kapanmıştır.

Bugün yaşanan tam olarak şudur: Hükümet, devleti oluşturan Millet’i yok sayarak, kendini devlet yerine koyup, söylenenlere kulak vermek, çözüm üretmek, elinden bir şey gelmiyorsa özür dilemek yerine, suçlama noktasına gelmiştir. O halde konu kapanmıştır.

Şu bir gerçek ki, büyük bir acı yaşanırken, insanlar açlık ve yoksulluk sınırının hızla uzağına düşerken, bir kur inatlaşmasıyla mevcut döviz mevduat hesaplarının üstüne, parası olanlara 80 milyar dolarlık, yani 1,5 trilyon TL’lik garanti rantiye olanağı sunduysanız, ama afete uğrayanların borçlarını tamamen silmediyseniz konu kapanmıştır.

Tüm bunların gölgesinde, sanayi ve tarımın payının yüzde 4’ü zor bulduğu ağırlıkta, tüketimle yüzde 5’in üzerinde büyüme yakalayıp, bununla da her şeyin yolunda olduğunu anlatmaya başladıysanız, konu kapanmıştır.

Kısacası konuşma kültüründen ekonomi bilgisine yaşananları sorgulamak, hatalardan ders almak ve sorun çözmek yerine üste çıkmaya çalışıyorsanız, konu kapanmıştır.

[email protected]

 


İLGİLİ HABERÇetin Ünsalan Yazdı: '2023 fatura dökümü...'Çetin Ünsalan Yazdı: ‘2023 fatura dökümü…’

İLGİLİ HABERÇetin Ünsalan Yazdı: 'Gerçekten bihaber...'Çetin Ünsalan Yazdı: ‘Gerçekten bihaber…’

İLGİLİ HABERÇetin Ünsalan Yazdı: Kimin gözü faizde?Çetin Ünsalan Yazdı: Kimin gözü faizde?

İLGİLİ HABERÇetin Ünsalan Yazdı: 'Yatırım yapmayın; yatırımcı olun...'Çetin Ünsalan Yazdı: ‘Yatırım yapmayın; yatırımcı olun…’

Tüm Yazarlar

Yazarın Diğer Yazıları