Sosyal Medya

Çetin Ünsalan Yazdı: ‘Basit bir soru…’

20 Ekim 2023

Bundan bir kaç gün önce medyaya bir haber yansıdı. Yanlış anlama olmasın diye haberin o bölümünü aktarayım: “…TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı 8 Kasım 2023’te ihale düzenleyerek sürücüsüz araç kiralayacağını duyurdu.

Araçların özellikleri, Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yayınlandı. Araçlar, 2023 model sıfır kilometre, sedan, siyah renkli, 200 hp veya üstü beygir gücü, dizel, dizel-elektrikli, benzinli, benzin-elektrikli motor, otomatik şanzıman ve klima, sürücü ve yolcu hava yastıkları, ABS, hız sabitleyici, orijinal navigasyon, yol bilgisayarı, ön ve arka park sensörlü olacak.”

Şimdi bu kadar fakirlik içinde neden böyle bir kiralamaya gidildiğini sorabilirsiniz. Türkiye’ye gelen yabancı ülke başkanları, heyetleri vesaire bu araçlarla nakledilecek. Elbette bu sadece TBMM bünyesindeki kiralama alımı ve diğer noktalara da bakmak lazım.

Fakat ben buna gerek var mı demeyeceğim. Çünkü hepimiz yanıtını biliyoruz. İtibardan tasarruf olmaz diye bir bahane uyduruldu. İtibarın ülkenin kullandığı araçlarda aranması zaten yeterince iç acıtıcı bir durum.

Ama bunun da üzerinde durmayacağım. Önemsiz olduğu için değil, Nasreddin Hoca’nın ‘ye kürküm ye’ hikayesinden bile ders alınmadığı için. Bu uğurda ne harcamalar yaptığımız ortada.

Kravat takmakla itibar kazandığımızı zannetmemizden, mal ile mülk ile zengin olduğumuzu sanmamıza kadar bir dizi sosyolojik ve hatta pedagojik teşhisler konulabilir. Fakat bu da uzmanların ilgilenmesi gereken bir mesele.

Ne hayat pahalılığından, ne bütçe açığından, ne öncelikler sıralamasından, ne de kaynak israfından bahsetmeyeceğim. Sadece ve sadece her şeyin tercümesi olan ve yanıtını çok merak ettiğim tek ve basit bir soru soracağım:

Soracağım zira bazen bir hareket, tüm söylemleri çöpe atar ve bütün boyayı döker. Soru şu: Neden bunlar TOGG değil?

[email protected]

 


İLGİLİ HABERÇetin Ünsalan Yazdı: Asgari ücret komisyonu ne tartışacak?Çetin Ünsalan Yazdı: Asgari ücret komisyonu ne tartışacak?

İLGİLİ HABERÇetin Ünsalan Yazdı: 'Sıfırdan başlamayalım...'Çetin Ünsalan Yazdı: ‘Sıfırdan başlamayalım…’

İLGİLİ HABERÇetin Ünsalan Yazdı: 'Vatandaş ekmeğinin derdinde...'Çetin Ünsalan Yazdı: ‘Vatandaş ekmeğinin derdinde…’

İLGİLİ HABERÇetin Ünsalan Yazdı: 'Biz inandık; siz de inanın'Çetin Ünsalan Yazdı: ‘Biz inandık; siz de inanın’

Tüm Yazarlar

Yazarın Diğer Yazıları