Sosyal Medya

Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomik büyümeden taviz vermeyeceğiz

OVP döneminde, ekonomik büyümeden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Para, maliye ve gelirler politikalarının tüm araçlarını uygulayarak, enflasyonu artıran yapısal unsurların ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomik büyümeden taviz vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) 13’üncü Türkiye Yatırım Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile ikili ticaret hacmimiz son 10 yılda 1 buçuk katına çıktı. ABD geçtiğimiz yıl en fazla ihracat yaptığımız 2’nci, en fazla ithalat yaptığımız 5’inci ülke oldu. 2022 yılı sonu itibarıyla, ikili ticaret hacmimiz yüzde 15’in üzerinde artışla 32 milyar doları geçti. Ticaret hacmimizde yakaladığımız bu artış eğilimi memnuniyet vericidir. Ancak hedefimiz 100 milyar doları yakalamaktır. Bunun için karşılıklı olarak gayretlerimizi artırmamız gerekiyor” dedi.

“Enflasyonu artıran yapısal unsurların ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz”

Erdoğan, şöyle konuştu: “İstihdamda da herhangi bir düşüş söz konusu değil. Yılın ilk 6 ayında, depreme rağmen, net 220 bin istihdam artışı sağladık. Dünyanın sorunu olan enflasyon, doğal olarak bizim de sorunumuz. Bu amaçla, geçtiğimiz hafta önümüzdeki 3 yılın yol haritası maiyetinde olan Orta Vadeli Programı (OVP) kamuoyumuzla paylaştık. Büyüme ve ticaretten, fiyat istikrarı ve finansal istikrara, beşeri sermaye ve istihdamdan yeşil ve dijital dönüşüme, afet yönetiminden kamu maliyesi ile iş ve yatırım ortamına, 7 temel alanda öncelikli reform adımlarını belirledik. OVP döneminde, ekonomik büyümeden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Para, maliye ve gelirler politikalarının tüm araçlarını uygulayarak, enflasyonu artıran yapısal unsurların ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz. Temel odağımız yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı önceleyen politikalarımız sayesinde sürdürülebilir bir büyüme ikliminin tesisidir.”

DHA

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler