Sosyal Medya

Döviz

Bank of America, dolar/TL tahminini açıkladı

Bank of America yıl sonunda dolar/TL’nin 38 seviyesinde olmasını bekliyor. Bank of America Securities, Türkiye’de para politikasının sıkılaşmasıyla hem yerli…

Bank of America, dolar/TL tahminini açıkladı
Bank of America yıl sonunda dolar/TL’nin 38 seviyesinde olmasını bekliyor.

Bank of America Securities, Türkiye’de para politikasının sıkılaşmasıyla hem yerli hem de yabancı yatırımcıların daha iyimser hale geldiklerini belirtirken, reel sektörün ekonomide kayda değer bir yavaşlama gördüğünü, bankaların ise dolardan dönüşün başladığını gördüğünü belirtti.

Bloomberg HT’nin haberine göre raporda “Yerel seçimlerden bu yana yurtiçi döviz talebi tersine döndü ve bankalarla yaptığımız görüşmelerde, satış tarafında hem bireysel yatırımcıyı hem de kurumsal şirketleri gördüklerini söylediler” denildi ve şu ifadelere yer verildi:

“TL’nin istikrara kavuşması halinde dolarizasyonun tersine dönmesi eğilimi yaz aylarında da devam edebilir. Yüksek enflasyon seviyesi göz önüne alındığında, sermaye girişleri yavaşladığında TL’de bir miktar nominal değer kaybı olabileceğini bekliyoruz.” BofA Dolar/TL ’nin yıl sonunda 38 seviyesinde olmasını bekliyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler