Sosyal Medya

Politika

CHP’li Özgür Özel, delegelere çağrıda bulundu! “Sokak ne diyorsa, gereğini yapın.”

İzmir’de partililerle buluşan CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, partisinin 4-5 Kasım tarihlerinde düzenleyeceği kurultaya yaklaşırken delegelere…

CHP’li Özgür Özel, delegelere çağrıda bulundu! “Sokak ne diyorsa, gereğini yapın.”

İzmir’de partililerle buluşan CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, partisinin 4-5 Kasım tarihlerinde düzenleyeceği kurultaya yaklaşırken delegelere seslendi.

 

 

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, 4-5 Kasım’da gerçekleşecek CHP kurultayı öncesinde İzmir’de parti üyeleri ve teşkilat mensuplarıyla bir araya gelerek önemli konularda konuştu.

 

Özel, AKP iktidarının uzun yıllardır Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını önemsizleştirmeye çalıştığını ve bu konuda çaba sarf ettiğini belirterek, “Bu güzel bayramı hak ettiği gibi kutlamayı unutanlar, gerekli hazırlıkları yapmayanlar, 100. yıl etkinliklerini küçümseyenler bilmelidir ki anma etkinliklerini sınırlayabilir, konserleri azaltabilir, resepsiyonları iptal edebilirsiniz. Atatürk’ün adını anmamayı bir başarı olarak kabul edebilirsiniz. Ancak bu milletin, halkın, İzmir’in ve tüm milletin gönlünden Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini söküp atamazsınız” dedi.

 

CHP’li Özgür Özel, konuşmasında Aydın’daki devlet yurdundaki asansör arızası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Zeren Ertaş’a da değindi. Ertaş’ın arkadaşlarının “Katil KYK” diye bağırdığını aktaran Özel, şunları söyledi:

 

“Ağlayan gençleri gördünüz mü? Çok üzgünler. ‘Katil KYK’ diye bağırıyorlar. Evet, bir katil var. Bu katil, çocukların barınma sıkıntısı yaşamalarını isteyen, yurtlara kolay erişim sağlamak yerine, yakın çevrelerindeki cemaatler ve tarikatlar tarafından yönlendirilmek istenen, genç beyinleri ele geçirmek amacı güdenlerdir. Bu katil, Zehra’nın katilidir. Cumhuriyetin evlatlarının barınma sorununu çözmek yerine, onları tarikatlara itmek isteyenlerden kaynaklanıyor. TOKİ’nin, cumhuriyetin yurdu olarak kullanılması gereken binaları tarikatlar için kullanılmasına sessiz kalanlar, geri adım atanlar ve laiklik ilkesini korumak yerine sessiz kalanlar, bundan ders çıkarmalıdır. Artık, laikliği ve inanç özgürlüğünü savunmak, Cumhuriyetin temel değerlerini korumak hepimizin görevidir.”

 

Özel, konuşmasında gençlerin barınma sorunlarına vurgu yaparak, bu soruna çözüm üretme ve Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkma gerekliliğini dile getirdi.

 

 

f9hdn5oxsaan3mx.jpeg

 

CHP’li Özel, 4-5 Kasım tarihinde oy kullanacak olan yaklaşık 1200 delegenin kimsenin dediğine bakmaması gerektiğinin de altını çizerek, “İzmir’in delegesinin de Van’ın, Antalya’nın, Tekirdağ, Şırnak’ın, Kayseri’nin, Konya’nın, Sinop’un, Hakkari’nin delegesinin de Ankara ve İstanbul’un delegesinin de ortak özelliği şudur; Şah damarında parti sevgisi ve Atatürk sevgisi atar. Bizim delegemiz öyle kimin kulağına ne dediğine, çeşitli ilişki ağlarına, birkaç ay sonraki farklı tercihleri kimin yapacağına, bir takım ilişki ve düzlem düzenlemelerine değil, bu partinin geleceğine, bu ülkenin geleceğine, bu partinin bir daha muhalefette kalmamasına ne karar vermesi gerekiyorsa o kararı verip arkasında durur. Delegelerimizin vicdanlarının, duyduklarının ve akıllarının gereğini ve gördüklerinin gereğini yapacaklarına inanarak, önyargılardan kurtularak destek istiyoruz. Biz düğüne gider gibi kongreye, kurultaya gideriz. Bizim delegemiz kulağına söyleneni değil, kulağıyla duyduğunu yapar. Buna inanıyorum” diye konuştu.

 

f9hdn5oxsai6c-9.jpeg

 

Konuşmasında son olarak kurultayda oy kullanacak delegelere sokağın sesine kulak vermesi çağrısında bulunan CHP’li Özel, sözlerini şöyle sonlandırdı:

 

“Sakın ha şunu yapın veya bunu yapın demiyorum. Ama haftaya bugün Ankara’da olacaksınız. 10 gün sonra da yine memleketlerinizde olacaksınız. Ankara’ya gelmeden önce aklına, vicdanına, kalbine güvendiğiniz herkesle, evladınız veya ananız babanızdır. Lütfen sorun. Cumhuriyetin 100’üncü yılında nasıl bir parti, umut için, bir daha bu parti muhalefette kalmasın, bu parti ayağa kalksın diye sokak ne diyorsa, evlat ne diyorsa, ana, komşu ne diyorsa, arkadaş ne diyorsa onun gereğini yapın. Bu partinin önünü açın. Sizden bunu bekliyoruz.”

 

CHP’li Özel konuşmasının ardından partilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler