Sosyal Medya

Piyasa

Altın için kritik yıl sonu tahmini! Altın fiyatında alım fırsatı olacak mı?

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 1.682 lira seviyesinden işlem görüyor.

Altın için kritik yıl sonu tahmini! Altın fiyatında alım fırsatı olacak mı?

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 1.682 lira seviyesinden işlem görüyor.

 

 

Geçen hafta dolar kurunda ve altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, 1.653-1.721 lira bandında hareket ederek haftayı yüzde 0,73 artışla 1.682 liradan tamamladı.

 

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,10 primle 1.682 liradan işlem görüyor. Altının ons fiyatı ise şu sıralarda önceki kapanışının hemen altında 1.924 dolardan işlem görüyor.

 

ABD Merkez Bankası’nın (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit bırakmasına karşın Banka, ekonomiye dair projeksiyonları ve politika faizine ilişkin üyelerin beklentilerinin yer aldığı “dot plot” grafiğinde federal fon oranına yönelik tahminini bu yıl sonu için yüzde 5,6 olarak koruyarak yılın geri kalan dönemi için bir faiz artışı olacağının sinyalini verdi.

 

Analistler, bu durumun altın başta olmak üzere değerli emtialar üzerinde baskı oluşturduğunu belirterek, ABD’de enflasyona ilişkin açıklanacak verilerin altının yönü üzerinde etkili olacağını söyledi.

 

Bugün Almanya’da Ifo iş dünyası endeksleri ve ABD’de Chicago Fed ulusal aktivite endeksi verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.920 doların destek, 1.940 doların ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

 

İŞTE ALTIN İÇİN YIL SONU TAHMİNİ

 

Analistler, ABD enflasyon fiyatlarına odaklanmış durumda. Çünkü ABD enflasyon verileri altının yön bulmasını sağlayacak.

 

Uzmanlar dolar fiyatları ile beraber altın fiyatlarının da çıkacağını belirtiyor. Şu an serbest piyasada altın fiyatının 1700 – 1770 lira aralığında olduğunu belirten uzmanlar altın fiyatlarında alım fırsatı olacağını belirtti.

 

İbreyi yukarı çevirecek olan altın fiyatlarının yıl sonu 1980 TL’ye çıkması uzmanlar tarafından bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler