Sosyal Medya

Gündem

Zelenski, “100 milyar dolar aldık” diyen Savunma Bakanı’nı görevden aldı

Ukrayna lideri Zelenski, Savunma Bakanı Aleksey Reznikov'u görevden aldı, yerine Kırım Tatar Türkü Rüstem Umerov'u atadı.

Zelenski, “100 milyar dolar aldık” diyen Savunma Bakanı’nı görevden aldı

Rusya ile savaşın başından bu yana Ukrayna Savunma Bakanı olan Reznikov Zelenski tarafından görevden alındı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski sosyal medya hesabından, Bakan Aleksey Reznikov’un yerine Rustem Umerov’un atandığını açıkladı.

Çok iyi Türkçe bilen ve Kırım Tatar Türklerinden olan ülkenin yeni Savunma Bakanı Rustem Umerov, Ukrayna Özelleştirme Fonu’nu yönetirken diğer yandan Ukrayna parlamentosunda Türkiye Dostluk Grubu başkanıydı. Tahıl koridoru anlaşmasının müzakerelerinde de görev alan yeni Bakan Umerov’un atamasının önümüzdeki günlerce Mecliste oylanması bekleniyor.

Yapılan değişikliğin Ukrayna’nın 2014’te ilhak edilen Kırım’a yönelik saldırıları artırdığı döneme denk düşmesi dikkat çekerken önceki Bakan Aleksey Reznikov’ın yaptığı son açıklama akıllara geldi. Reznikov, Para Analiz’de de yer alan açıklamasında Şubat 2022’den itibaren Batılı ülkelerden 100 milyar dolar yardım aldıklarını duyurmuştu.

Öte yandan askeri yardımlar üzerinden Ukrayna ordusunda yolsuzluklar olduğu da bir ara dillendirilmişti. Kimilerine göre yapılan değişiklik normal karşılandı ve son bir aydır gerçekleşmesi bekleniyordu.

Bu arada 1982 doğumlu Umerov, Ukrayna tarihinde bakanlık görevini üstlenecek ilk Kırımlı Türk olma özelliğine sahip olmuş oldu.

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERUkrayna savaş ekonomisinde kullanmak üzere Batı’dan 100 milyar dolar aldıUkrayna savaş ekonomisinde kullanmak üzere Batı’dan 100 milyar dolar aldı

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler