Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Ukrayna savaş ekonomisinde kullanmak üzere Batı’dan 100 milyar dolar aldı

Kiev’in Şubat 2022'den bu yana Batılı ülkelerden 100 milyar dolarlık yardım aldığı bildirildi.

Ukrayna savaş ekonomisinde kullanmak üzere Batı’dan 100 milyar dolar aldı

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Ukrinform ajansına yaptığı açıklamada Kiev’in 2022 yılının Şubat ayından itibaren Batılı ortaklardan 100 milyar dolarlık yardım aldığını belirtti.

Sputnik’in haberine göre Reznikov şu ifadelere yer verdi:

“Bugün tüm yardım paketlerini hesaplayıp değerlendirirsek, (Ukrayna) çeşitli türde silah ve teçhizat, mermi, top mermisi parası olarak sanırım 100 milyar dolara yakın bir yardım aldı.”

Reznikov açıklamasında, Kiev’e sadece ABD’den 50 milyar doların üzerinde para geldiğini, tutarın ‘artık 60’a yaklaştığına’ dikkat çekti. Rezniko, silah ve askeri teçhizat alımı için ‘devlet bütçesinden de para harcandığını’, ancak devlet fonlarının birçoğunun Ukraynalı askerlerin parasal ödeneklerine ve tazminat ödemelerine gittiğini vurgularken şu sözlere de yer verdi:

“Bu nedenle eğer bütçe fonlarının kullanımının etkinliğini hesaplayacak olursak, orduda sağladığımız şeyleri ucuza sağlamış olduk. Çünkü bunu başka fonlarla, başka ülkelerin fonlarıyla yaptık.”

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERZelenski, “100 milyar dolar aldık” diyen Savunma Bakanı'nı görevden aldıZelenski, “100 milyar dolar aldık” diyen Savunma Bakanı’nı görevden aldı

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler