Paraanaliz
  • Gündem
  • EKONOMİ
  • DÜNYA EKONOMİSİ
  • PİYASALAR
  • DÖVİZ
  • REEL SEKTÖR
  • ŞİRKETLER
  • RAPORLAR
  • Borsa
  • Politika
  • Genel
  • YAZARLAR
  • VİDEO
Giriş Yap
Sosyal Medya
Paraanaliz

Paraanaliz

Giriş Yap
  • Paraanaliz
  • Gündem
  • EKONOMİ
  • DÜNYA EKONOMİSİ
  • PİYASALAR
  • DÖVİZ
  • Borsa
  • Politika
  • YAZARLAR
  • VİDEO

Gündem

Suudi Arabistan’da neler yaşandı? İşte teyitli gerçekler…

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Suudi Arabistan’da planlanan Süper Kupa finalinin ertelenmesiyle ilgili önemli bir açıklama yaptı.

  • 30 Aralık 2023
Suudi Arabistan’da neler yaşandı? İşte teyitli gerçekler…

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Suudi Arabistan’da planlanan Süper Kupa finalinin ertelenmesiyle ilgili önemli bir açıklama yaptı.

 

 

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Riyad’da oynanması planlanan Süper Kupa finali, kulüplerin Atatürk tişörtü ve pankart taleplerinin karşılanmaması üzerine ertelendi.

 

Taraflar Türkiye’ye geri döndü. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kulüplerle birlikte ortak bir açıklama yayınladı; bu gelişme üzerine binlerce taraftar havaalanında toplandı.

 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin açıklamasına göre, 29 Aralık 2023’te Riyad’da oynanması planlanan maçla ilgili bilgi kirliliği yaşandı. Bu kirlilik, bazı kesimlerin milletin ortak değerlerini hedef alan dezenformasyon faaliyetlerinin yanı sıra bilgi eksikliğinden kaynaklandı.

 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, toplumun huzur ve güvenliği açısından bu gelişmelerin ele alınarak kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

 

TFF, Süper Kupa finali için kulüplere ek gelir sağlama önerisi sunmuş ve Ağustos 2023’te bu final için vekalet almıştı. Ancak maçın planlanan tarihte oynanması yerine ileri bir tarihe ertelenmesi ortak bir kararla gerçekleşti.

 

Suudi Arabistan ve TFF yetkilileri arasında yapılan protokolde, uluslararası futbol düzenleyici kuralların geçerli olduğu belirtilmişti.

 

Öte yandan, milli marşın okunması ve Türk bayraklarının kullanılması konusunda anlaşma sağlanmıştı. Ancak kulüplerin Atatürk tişörtü ve pankart talepleri protokole eklenmedi ve bu talepler Suudi yetkililer tarafından kabul edilmedi.

 

Sosyal medyada yayılan, maç başlamadan önce İstiklal Marşı’nın okunmayacağı ve Türk bayraklarının sahaya alınmayacağı iddiaları Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı.

 

Kulüpler ve TFF, kamuoyuna yapmış oldukları ortak açıklamada, Süper Kupa müsabakasının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Takımların kafileleri yurda dönmüş durumda.

 

Dezenformasyon kampanyalarına karşı dikkatli olunması ve kamuoyunun bu tarz bilgilerden etkilenmemesi gerektiği vurgulandı.

 

 

BAKMADAN GEÇME

  • Piyasa

    / 6 Mayıs 2026

    Borsa İstanbul’da Gong Gedik Yatırım’ın 35’inci Yılı Onuruna Çaldı

    Türkiye’nin sermaye piyasalarına yön veren Gedik Yatırım, kuruluşunun 35’inci yıl dönümü kutlamalarını Borsa İstanbul’da düzenlediği gong töreniyle taçlandırdı. Inveo Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç ve Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Topaç’ın ev sahipliğinde ve Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun’un katılımıyla gerçekleşen törende şirket, 35 yıllık yolculuğunun yanı sıra gelecek hedeflerini de paylaştı.

  • Ekonomi

    / 6 Mayıs 2026

    Alnus Yatırım’dan TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası Finansal Değerlendirme Raporu

  • Piyasa

    / 6 Mayıs 2026

    Küresel petrol stokları alarm veriyor: Dünya Resesyona Koşuyor

    Dünyada sadece 6 haftalık depolanmış petrol kaldı. Hisse senetleri ham hayallerle uçuyor

  • Gündem

    / 6 Mayıs 2026

    CHP kurultay davası NİYE ertelendi? MHP de mutlak butlandan rahatsız

    “Mutlak butlan” tartışmaları CHP içinde tansiyonu yükseltirken, olası bir kararın yalnızca parti yönetimini değil Türkiye siyasetinin genel dengelerini de etkileyebileceği konuşuluyor.

  • Piyasa

    / 6 Mayıs 2026

    Euro Bölgesi’nde Üretici Enflasyonu Kontrolden Çıktı: 3,5 Yılın Zirvesi!

    Avrupa ekonomisinin kalbi olan Euro Bölgesi’nde sanayi üretici fiyatları, enerji maliyetlerindeki artışın etkisiyle tarihi bir ivme yakaladı. Son açıklanan verilere…

  • Dünya Ekonomisi

    / 6 Mayıs 2026

    İran-ABD anlaşması yakın mı? Hürmüz krizinde kritik diplomasi trafiği başladı

    Eğer bir anlaşma olacaksa, İran kazanacak. İsrail de barış istemiyor. Piyasalar hemen coştu, ama daha sonuç beklemek için çok erken

  • Ekonomi

    / 6 Mayıs 2026

    Borsa İstanbul’da Tarihi Gün: BIST 100 Endeksi İlk Kez 15.000 Puanı Aşarak Rekor Kırdı!

    Borsa İstanbul (BIST 100), küresel piyasalardaki iyimserlik ve yurt içindeki siyasi gelişmelerin etkisiyle tarihi bir eşiği daha geride bıraktı. Endeks, tarihinde ilk kez 15.000 puan seviyesinin üzerine çıkarak yatırımcısına bayram ettirdi. İşte piyasaları uçuşa geçiren kritik gelişmelerin detayları...

  • Gündem

    / 6 Mayıs 2026

    CHP Kurultay Davası 1 Temmuz’a Ertelendi

    Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) merkezli bir yolsuzluk davasında "itirafçı" olan iş insanı Adem Soytekin’in tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

  • Ekonomi

    / 6 Mayıs 2026

    “Ev Gencine” Müjde: 18-25 Yaş Arası Gençlere Devlet Desteği Geliyor

    Türkiye'de sayıları 5 milyonu bulan ve "ev genci" (NEET) olarak adlandırılan kitle için devrim niteliğinde bir adım atılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve AK Parti grubunun ortak çalışmasıyla hazırlanan "Genç İstihdam Hamlesi", Mayıs ayında TBMM gündemine geliyor.

  • Gündem

    / 6 Mayıs 2026

    CHP’li Alp’ten TİGEM İhalesi Hakkında Şok Sözler: ‘Hayalet Şirket’ İddiasında Bulundu

    TBMM Genel Kurulu, Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nde yaşandığı öne sürülen büyük bir yolsuzluk iddiasıyla hareketlendi. CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp…

  • Ekonomi

    / 6 Mayıs 2026

    Goldman Sachs “O” Tarihi İşaret Etti: Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Olacak?

    Nisan ayı enflasyon verilerinin beklentileri aşmasıyla birlikte, dev yatırım bankası Goldman Sachs Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) için faiz öngörülerini güncelledi. İşte piyasaların merakla beklediği o tarih ve yıl sonu tahminleri.

  • Piyasa

    / 6 Mayıs 2026

    Deniz Yatırım’dan Türkiye İş Bankası (ISCTR TI) Bilanço Değerlendirmesi

    İş Bankası, 1Ç26 konsolide olmayan finansallarında, piyasa beklentisi üzerinde, 20,4 milyar TL net kar açıkladı. Piyasa beklentisi ve bizim beklentimiz ise 17,7 milyar TL yönündeydi. Bankanın net kar rakamı çeyreklik %13 azalış, yıllık bazda ise %64 artış gösterdi. Bu dönemde özsermaye karlılığı %19,2 olarak gerçekleşmiştir. Net kârın beklentilerin üzerinde açıklanmasına rağmen, analistlerin 2026 yılı öngörülerinde aşağı yönlü risklerin ağır basması nedeniyle mevcut finansal sonuçları nötr olarak değerlendiriyoruz.

  • Ekonomi

    / 6 Mayıs 2026

    Tofaş’tan Stratejik Revizyon: Üretim ve İhracat Hedefleri Yukarı Çekildi

    Türkiye otomotiv devlerinden Tofaş (TOASO), 2026 yılına dair stratejik beklentilerini revize etti. Şirket, iç pazardaki daralma beklentisine karşın ihracat ve üretim hedeflerini yukarı taşıyarak küresel pazara odaklandığını gösterdi.

  • Citroën Ami’nin Yeni Versiyonu My Ami Peps Online Olarak Satışa Sunuldu!

  • Uzun Menzilli RWD Tesla Model 3’ün fiyatı ABD’de 42.490$

  • Yeni AT8 Peugeot BOXER Ağustos’ta Türkiye’de!

  • Benzer Haberler

    • Borsa İstanbul’da Tarihi Gün: BIST 100 Endeksi İlk Kez 15.000 Puanı Aşarak Rekor Kırdı!

    • CHP Kurultay Davası 1 Temmuz’a Ertelendi

    • “Ev Gencine” Müjde: 18-25 Yaş Arası Gençlere Devlet Desteği Geliyor

    paraanaliz
    • EKONOMİ
    • DÜNYA EKONOMİSİ
    • PİYASALAR
    • DÖVİZ
    • REEL SEKTÖR
    • ŞİRKETLER
    • RAPORLAR
    • YAZARLAR
    • VİDEO
    • Künye
    • Hakkımızda
    • İletişim
    • Reklam

    [email protected]

    Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.

    Copyright © 2018 Paraanaliz. Tüm hakları saklıdır.