Sosyal Medya

Ekonomi

Marakeş’te sürpriz toplantı! Gaye Erkan, Fed Başkanı Powell ile görüştü

Dünya Bankası-IMF yıllık toplantıları için Fas Marakeş’e giden TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın Fed Başkanı Jerome Powell ile görüştüğü bildirildi.…

Marakeş’te sürpriz toplantı! Gaye Erkan, Fed Başkanı Powell ile görüştü

Dünya Bankası-IMF yıllık toplantıları için Fas Marakeş’e giden TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın Fed Başkanı Jerome Powell ile görüştüğü bildirildi.

 

 

Dünya Bankası-IMF yıllık toplantıları için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Fas Marakeş’te bulunan TCMB Başkanı Gaye Erkan’ın Fed Başkanı Jerome Powell ile yaklaşık 40 dakika görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

 

Konuya yakın bir kaynağın Reuters’a yaptığı açıklamaya göre Marakeş’te ABD ve Brezilya Merkez Bankası başkanları ile ikili görüşmeler de yapıldı.

 

Öte yandan aynı kaynak Barclays ve Deutsche Bank ile yatırımcı toplantıları gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Geçen hafta Londra’da temaslarda bulunan Şimşek ise bugün Fas’ın Marakeş şehrinde düzenlenen Dünya Bankası-IMF toplantısında enflasyon beklentilerini kontrol altına almak için seçimlerin ardından atılan adımları anlatmıştı.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, burada yaptığı konuşmada, pozitif reel faizin enflasyon beklentilerini dizginlemek için olmazsa olmaz bir konumu olduğunu ve Türkiye’nin pozitif reel faize yaklaştığını söylemişti.

 

YABANCI YATIRIMCI HEDEFLENİYOR

 

Ekonomi yönetimi bu görüşmelerde ekonomi programını anlatarak, son dönemde Türkiye’ye ilgileri artan yabancı yatırımcıları çekmeyi hedefliyor.

 

ŞİMŞEK VE ERKAN’IN TEMASLARI DEVAM EDECEK

 

Geçen hafta Londra’da temaslarda bulunan Şimşek bugün ve yarın Dünya Bankası-IMF yıllık toplantılarına katılıyor.

 

Erkan’ın Fas programında ise Blackrock, JPMorgan, Deutsche Bank ve merkez bankası başkanlarını da içeren görüşmeler yer alıyor.

 

Ekonomi yönetimi, bu görüşmelerde ekonomi programını anlatarak yıllardır süren yabancı yatırım çıkışını tersine çevirmeyi hedeflerken yabancı yatırımcıların da son dönemde Türkiye piyasalarına ilgisi artıyor.

 

Şimşek 19 Ekim’de ise, Paris’te yatırımcılarla görüşecek ardından ise Abu Dabi, Doha ve Riyad’a gidecek. Şimşek BAE ile 50 milyar dolarlık yatırım programının ilk somut adımlarının da bu ziyarette atılacağını söyledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler