Sosyal Medya

Ekonomi

Bakan Şimşek ve Gaye Erkan’ın bir sonraki durağı İspanya

Şimşek, AB dönem başkanlığını da yürüten İspanya'da Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'la 14-15 Aralık'ta yatırımcı toplantılarına katılacak.

Bakan Şimşek ve Gaye Erkan’ın bir sonraki durağı İspanya

Şimşek, AB dönem başkanlığını da yürüten İspanya’da Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’la 14-15 Aralık’ta yatırımcı toplantılarına katılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışında yatırımcılarla yapacağı toplantılara devam ediyor. Avrupa Birliği Dönem Başkanı İspanya ile gerçekleştireceği temaslar kapsamında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da Madrid’de düzenlenecek olan yatırımcı toplantılarına katılacak.

 

Bilgilere göre, 14-15 Aralık tarihlerinde yapılacak olan toplantılarda Şimşek, İspanya merkezli global 80’den fazla şirketin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelecek. Ayrıca, 600 milyar avronun üzerinde ciroya sahip bu şirketlerle görüşmelere ek olarak, 2 trilyon doları aşan varlık yönetimi gerçekleştiren 30’dan fazla banka ve fon yöneticisiyle buluşacak.

 

Şimşek’in ziyareti sırasında Türk-İspanyol şirketlerinin üçüncü ülkelerdeki işbirliği olanakları ele alınacak. Her iki ülkenin güçlü olduğu pazarlardaki fırsatlar değerlendirilerek Türk şirketlerinin Latin Amerika’ya, İspanyol şirketlerinin ise Türk Cumhuriyetleri ve Kafkaslar’a daha fazla yatırım yapması hedefleniyor.

 

Ayrıca, ziyaret çerçevesinde İspanya’nın Ekonomi, Ticaret ve İşletmeden Sorumlu Birinci Başkakan Yardımcısı ve Bakanı Nadia Calvino Santamaria ile görüşmeler yapılacak. İspanya Merkez Bankası ve Basel Bankacılık Denetleme Komitesi Başkanı Pablo Hernandez de Cos da Bakan Şimşek ile bir araya gelecek.

 

Bu ziyaret, İspanya’nın AB dönem başkanlığını yürütüyor olması açısından da büyük bir öneme sahip. İspanya, Türkiye’nin AB üyelik sürecine destek veren ülkeler arasında yer alıyor. Bakan Şimşek, Türkiye’nin AB üyelik sürecini güçlendirmek ve Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasını güncellemek istediklerini vurgulamıştı.

 

Bakan Şimşek ve Erkan ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 11 Ocak’ta New York’ta düzenleyeceği Yatırımcı Günleri’ne katılacak. Bu toplantıda da trilyon dolarlık fonları yöneten yatırımcılarla buluşacaklar.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler