Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Ankete Göre Almanya İyileşirken Avro Bölgesi Ekonomisi Hız Kazanıyor

Bloomberg’in analistlerle yaptığı bir ankete göre, bloğun en büyük üyesi bir yılı aşkın süredir devam eden durgunluktan çıkarken, Euro bölgesi…

Ankete Göre Almanya İyileşirken Avro Bölgesi Ekonomisi Hız Kazanıyor

Bloomberg’in analistlerle yaptığı bir ankete göre, bloğun en büyük üyesi bir yılı aşkın süredir devam eden durgunluktan çıkarken, Euro bölgesi ekonomisi bu yıl daha önce düşünülenden daha hızlı büyüyecek.

20 ülkeden oluşan para birliğinde üretim 2024 yılında %0,7 artarak son aylık ankette tahmin edilen %0,5’lik ilerlemeden daha fazla olacak. Almanya’da gayrisafi yurtiçi hasıla daha önce %0,1 iken şimdi %0,2 artıyor.

Fransa, İtalya ve İspanya’nın görünümlerinin yükseltilmesini de içeren sonuçlar bölgedeki iyileşme havasını yansıtıyor. İlk çeyrek GSYİH verileri sürpriz bir şekilde yukarı yönlü, enflasyon %2’ye doğru geriliyor ve Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarını düşürmeye hazırlanıyor.

Ankete katılanlar şu anda %4 olan mevduat faizinde bu yıl üç çeyrek puanlık indirim öngörüyor. Bu oran, para piyasası yatırımcılarının görüşüyle hemen hemen aynı.

ECB Başkanı Christine Lagarde geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Euro bölgesi ekonomisinin “toparlanmakta olduğunu ve toparlanma işaretlerini açıkça gördüğümüzü” söyledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler