Sosyal Medya

Ekonomi

Deutsche Bank raporu: İstanbul son 5 yılda uçuşa geçti

İstanbul kira artışında rekor kırdı. New York ve Cenevre’yi solladı, zirveye yerleşti.

Deutsche Bank raporu: İstanbul son 5 yılda uçuşa geçti

Alman Deutsche Bank’ın Dünya Fiyatları 2025 Haritalaması başlıklı küresel yaşam maliyeti raporuna göre, İstanbul konut kiralarındaki artışta dünyanın önde gelen şehirlerini geride bırakarak birinci sıraya yerleşti. Son 5 yılda İstanbul’da 3 odalı kiralık daire fiyatları yüzde 193 artışla 600 dolardan 1.764 dolara çıktı. 1 odalı konutlarda ise fiyatlar yüzde 178 yükseldi.

Riyad ve Mexico City de Zirve Takipçisi

İstanbul’u yüzde 151,7 ile Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad, yüzde 87,8 ile Meksika’nın başkenti Mexico City izledi. Bu veriler, küresel konut piyasasında hızlı yükselen kentlerin artık sadece Batı metropolleri olmadığını ortaya koydu.

En Pahalı Kira Hala New York’ta

Mutlak kira bedeli açısından zirvede hâlâ New York var. 3 odalı bir dairenin ortalama kira bedeli 8.388 dolar olan şehirde, Singapur (6.216 $) ve Boston (6.091 $) da zirveye yakın şehirler arasında yer aldı.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Kira artışında lider olan İstanbul, toplam kira bedeli sıralamasında ise daha gerilerde yer aldı. 3 odalı daire kiralarında 69 şehir içinde 53. sırada, 1 odalı kiralarda ise 50. sırada yer aldı. Ortalama 1 odalı dairenin kirası 948 dolar.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Yüksek Artış, Düşük Gelirle Çakışıyor

İstanbul’daki kira artışlarının gelir artışıyla paralel olmaması, özellikle dar ve orta gelirli vatandaşlar için barınma krizini derinleştiriyor.

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler