Sosyal Medya

Borsa

Borsa yatırımcıları ABD’de hükümetin kapanma ihtimalini değerlendirdi!

ABD hükümetinin kısmen bütçesizlikten tatil edilmesi yaygın deyimle “kapanma” krizi devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanlığı hükümetin kapanmaya hazırlandığı duyurmuştu. Bunun yanı sıra ABD basını kapanma ihtimali okurlarına iletmişti.

Borsa yatırımcıları ABD’de hükümetin kapanma ihtimalini değerlendirdi!

Dünyanın yakından takip ettiği “ABD Hükümeti Kapanması”nı Rusya’da ilgiyle takip ediyor. Paraanaliz.com’un yaptığı araştırmaya göre ülkenin yatırım ve finans sitelerinden BCS Ekspress’in (bcs-express.ru) uzmanlarından Kholodenko Oksana “ABD pazarı: Hafta sonu ilginç olabilir” başlığıyla kaleme aldığı yazısında ABD borsalarını değerlendirirken kapanmaya da değindi. Oksana’nın söz konusu yazısını Paraanaliz.com okurları için buraya alıyoruz:

  • Amerikan borsa endeksleri Cuma işlemlerinin ilk yarısında pozitif seyrediyor. Yatırımcılar ekonomik verileri ve kapanma risklerini değerlendiriyor.
  • S&P 500 için temel senaryo orta derecede olumlu, endeks destek seviyesine geriledi ve toparlanmaya başladı.
  • Liderler: Nike (+%6), Micron (+%4,2), Zoom Video (+%3,1)
  • Dışarıdan Gelenler: Carnival (-%5), Halliburton (-%2,9), Valero (- %2,5)

Kapanma sorununa gelince:

1 Ekim’e kadar ABD geçici bütçesi kabul edilmeyebilir. Kasım ortasında finansmandan bahsediliyor. Birkaç günlük bir gecikmeyle anlaşmaya varılabilir. S&P 500, 1976’dan bu yana yaşanan tüm kapanmalarda gerilemedi ve ortalama %4,4 oranında büyüdü. Diğer bir seçenek de hafta sonu hızlıca harekete geçme ihtimali. Olumsuz bir senaryonun uygulanmasının ekonomik etkisi büyük ihtimalle minimum düzeyde olacaktır. Kamu otoriteleri, kısa vadeli faturaların düzenlenmesi de dahil olmak üzere acil durum mekanizmaları aracılığıyla bir süreliğine finanse edilebilir.

Ekonomik veriler pozitif: Ağustos ayında tüketici harcamaları fiyat endeksi yıllık bazda beklendiği gibi %3,5 arttı. Amerikalıların kişisel harcamaları temmuz ayına göre %0,4 artarken, kişisel geliri %0,4 (ay) arttı.

Michigan Üniversitesi Tüketici Duyarlılığı Endeksi Eylül ayında 69,5 puandan 68,1 puana geriledi (tahmin: 67,7 puan). Beklenen alt endeksi, beklenenden kötü çıkarken, duyarlılık endeksi daha iyi çıktı. Yıl için enflasyon beklentileri %3,2’ye, 3-5 yıl için ise yıllık %2,8’e düştü.

Nike (+%6) üç aylık dönemde karışık sonuçlar sundu: Hisse başına kazanç 0,94 dolar, gelir ise 12,94 milyar dolar oldu (tahmin: 0,75 dolar ve 12,98 milyar dolar). Çin’deki satışlar yıllık bazda %5 arttı. Brüt kar marjı 0,1 puan azaldı. – %44,2’ye kadar. Şirket, yıla dair tahminini doğruladı ve mevcut ikinci mali çeyreğe ilişkin beklentileri olumlu olarak değerlendirdi.

S&P 500 için temel senaryo orta derecede olumlu: 4250 puandan toparlanma gerçekleşmeye başladı (Cuma günü 4307 puandan alıntı). Teknik hedef – 50 günlük hareketli ortalama – 4450 puan.

***

Moskova saatiyle 19:40’ta endeksler:

S&P 500 Endeksi 4.307 puan ( +%0,2 )

Nasdaq Bileşik Endeksi 13.286 puan ( +%0,6 )

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERABD'de Pentagon bütçesi onaylansa da hükümetin kapanma riski devam ediyorABD’de Pentagon bütçesi onaylansa da hükümetin kapanma riski devam ediyor

İLGİLİ HABERABD’de hükümetin kapatılmasına yönelik hazırlıklar duyurulduABD’de hükümetin kapatılmasına yönelik hazırlıklar duyuruldu

İLGİLİ HABERRay Dalio’ya göre ABD borç krizi yaşayacak!Ray Dalio’ya göre ABD borç krizi yaşayacak!

İLGİLİ HABERANALİZ: Hükümetin kapanması Amerika'yı vuracak mı? 4 olay ve temel senaryoANALİZ: Hükümetin kapanması Amerika’yı vuracak mı? 4 olay ve temel senaryo

İLGİLİ HABERABD’de hükümetin ‘kapanma’ krizi! Kapanma nedir, kimleri ve ne kadar etkileyebilir?ABD’de hükümetin ‘kapanma’ krizi! Kapanma nedir, kimleri ve ne kadar etkileyebilir?

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler