Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de Pentagon bütçesi onaylansa da hükümetin kapanma riski devam ediyor

ABD Temsilciler Meclisi'nin Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık yeni yardım yapılmasını öngören tasarı ile Pentagon'un bütçesini de onayladı. Pentagon’un bütçe onayı ABD federal hükümetinin kapanmasını engellemeyecek.

ABD’de Pentagon bütçesi onaylansa da hükümetin kapanma riski devam ediyor

ABD Temsilciler Meclisi, Savunma Bakanlığı (Pentagon) bütçesinden ayrılarak yeni bir tasarı haline getirilen ve Ukrayna’ya 300 milyon dolar yeni yardım yapılmasını öngören tasarıyı onayladı. Yapılan oylamada tasarı, 117 “hayır” oyuna karşı 311 “evet” oyuyla kabul edildi.

Temsilciler Meclisi’nde alınan söz kararlar, Ukrayna’ya destek sağlanması konusundaki yoğun tartışmaların sonrasında ve Pentagon ile Dışişleri Bakanlığı bütçelerinin de onaylandığı bir dönemde gerçekleşmesi dikkat çekti.

Vurgulamak gerekirse Temsilciler Meclisi’nin Ukrayna yardımlarını onaylamış olması, federal hükümetin kapanma riskini ortadan kaldırmıyor. Meclis aynı zamanda Pentagon’un 826 milyar dolarlık bütçesini de onaylamış olsa da, ABD’de potansiyel bir hükümet kapanması tehlikesinin sürdüğü kaydedildi.

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERRay Dalio’ya göre ABD borç krizi yaşayacak!Ray Dalio’ya göre ABD borç krizi yaşayacak!

İLGİLİ HABERABD’de hükümetin kapatılmasına yönelik hazırlıklar duyurulduABD’de hükümetin kapatılmasına yönelik hazırlıklar duyuruldu

İLGİLİ HABERMoody's ABD'yi uyardı: Moody’s ABD’yi uyardı: “Hükümet kapanırsa kredi notunuz kırılabilir”

İLGİLİ HABERABD’de hükümetin ‘kapanma’ krizi! Kapanma nedir, kimleri ve ne kadar etkileyebilir?ABD’de hükümetin ‘kapanma’ krizi! Kapanma nedir, kimleri ve ne kadar etkileyebilir?

İLGİLİ HABERANALİZ: Hükümetin kapanması Amerika'yı vuracak mı? 4 olay ve temel senaryoANALİZ: Hükümetin kapanması Amerika’yı vuracak mı? 4 olay ve temel senaryo

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler