Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de hükümetin kapatılmasına yönelik hazırlıklar duyuruldu

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 1 Ekim'den itibaren olası bir hükümet kapatma hazırlıklarını duyurduğu bildirildi.

ABD’de hükümetin kapatılmasına yönelik hazırlıklar duyuruldu

Bakanlık Sözcüsü Matthew Miller, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 1 Ekim’den itibaren olası bir hükümet kapatmaya hazırlandığını açıkladı: “Kapanma olması durumunda bir acil durum planı geliştiriyoruz.”

Sözcüye göre, geliştirilmekte olan eylem algoritması aynı zamanda hükümet çalışmalarının kısmen askıya alınması olasılığını da hesaba katıyor. Rus haber ajansı RIA Novosti’nin aktardığına göre Sözcü Miller, faaliyetleri ulusal güvenliği sağlamak için gerekli olduğundan hangi yapıların faaliyetlerine devam edeceğini ve hangilerinin çalışmalarını askıya alacağını önümüzdeki günlerde Dışişleri Bakanlığı’nın belirleyeceğini de kaydetti.

Washington Post, kendisine ulaşan bir e-postaya atıfta bulunarak Amerikalı yetkililerin hükümet çalışanlarına işlerin yakında durdurulacağı konusunda bildirimde bulunmaya başladığını ve onları maaş ödemelerinin olası durdurulması konusunda uyardığını bildirdi.

Önceki gün Başkan Joe Biden olası bir kapanmanın uzun vadede ülke için feci sonuçlara yol açabileceğini söylemiş fakat bunu nasıl önleyeceğini bilmediğini ifade etmişti.

Kongrenin, başka bir kapanmayı önlemek için, 1 Ekim’de sona eren mali yılın bitiminden önce tam veya kısa vadeli bir bütçeyi geçirmesi gerekiyor. Bu, ABD yönetimi ile yasa koyucular arasında hem hacimler hem de finansman kalemleri konusunda yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle sekteye uğruyor. Beyaz Saray, Cumhuriyetçileri işbirliği yapmayı reddetmekle suçluyor ve Senato’daki Cumhuriyetçi azınlık ile Temsilciler Meclisi’ndeki çoğunluk, sınır krizinin çözümü de dahil olmak üzere hükümetin eylemlerine katılmıyor.

Bir diğer engel ise Ukrayna’ya yardım amaçlı fonların bütçeye dahil edilmesi. Bu nedenle birçok kongre üyesi, Kiev rejimine ödenekler dahil olduğu sürece bu yasanın kabulüne karşı oy kullanacaklarını belirtti.

PARA ANALİZ

 

İLGİLİ HABERABD’de Ukrayna’ya yeni yardım ile Pentagon bütçesi onaylandı fakat hükümetin kapanma krizi sürüyor!ABD’de Ukrayna’ya yeni yardım ile Pentagon bütçesi onaylandı fakat hükümetin kapanma krizi sürüyor!

İLGİLİ HABERABD’de hükümetin ‘kapanma’ krizi! Kapanma nedir, kimleri ve ne kadar etkileyebilir?ABD’de hükümetin ‘kapanma’ krizi! Kapanma nedir, kimleri ve ne kadar etkileyebilir?

İLGİLİ HABERANALİZ: Hükümetin kapanması Amerika'yı vuracak mı? 4 olay ve temel senaryoANALİZ: Hükümetin kapanması Amerika’yı vuracak mı? 4 olay ve temel senaryo

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler