Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Ray Dalio’ya göre ABD borç krizi yaşayacak!

ABD’nin ‘riskli’ ekonomisini yakından takip eden ünlü milyarder yatırımcı Ray Dalio “Borç krizi yaşayacağız” dedi.

Ray Dalio’ya göre ABD borç krizi yaşayacak!

Bridgewater Associates’in kurucusu ve yatırımcı Ray Dalio CNBC’den Sara Eisen ile Perşembe günü yayınlanan röportajda, “Bu ülkede bir borç krizi yaşayacağız. Bunun ne kadar hızlı gerçekleşeceği sanırım arz-talep meselesinin bir fonksiyonu olacak, bu yüzden bunu çok yakından izliyorum” ifadelerine yer verdi.

Paraanaliz.com‘un CNBC’den Sarah Min’in aktardıklarından edindiği bilgilere göre, “Ekonomide anlamlı bir yavaşlama elde edeceğinizi düşünüyorum” diyen Dalio, büyümenin sıfıra düşebileceği tahmininde bulunarak, ekonomide yüksek borç seviyelerinden daha fazla ters rüzgarın olmasından endişe duyduğunu belirtti.

ABD’nin ulusal borç seviyesi 33 trilyon doları aşarak yeni bir rekora imza attı. Buna ek olarak, eğer yetkililer 1 Ekim’e kadar hükümet finansmanını Kasım ortasına kadar uzatan bir geçici bütçe taslağını kabul etmezlerse, ABD hükümeti kapanma ile karşı karşıya kalacak. Böylece federal yetkililerin çalışmaları geçici olarak askıya alınmış olacak.

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERABD’de Ukrayna’ya yeni yardım ile Pentagon bütçesi onaylandı fakat hükümetin kapanma krizi sürüyor!ABD’de Ukrayna’ya yeni yardım ile Pentagon bütçesi onaylandı fakat hükümetin kapanma krizi sürüyor!

İLGİLİ HABERABD’de hükümetin kapatılmasına yönelik hazırlıklar duyurulduABD’de hükümetin kapatılmasına yönelik hazırlıklar duyuruldu

İLGİLİ HABERMoody's ABD'yi uyardı: Moody’s ABD’yi uyardı: “Hükümet kapanırsa kredi notunuz kırılabilir”

İLGİLİ HABERANALİZ: Hükümetin kapanması Amerika'yı vuracak mı? 4 olay ve temel senaryoANALİZ: Hükümetin kapanması Amerika’yı vuracak mı? 4 olay ve temel senaryo

İLGİLİ HABERABD’de hükümetin ‘kapanma’ krizi! Kapanma nedir, kimleri ve ne kadar etkileyebilir?ABD’de hükümetin ‘kapanma’ krizi! Kapanma nedir, kimleri ve ne kadar etkileyebilir?

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler