Sosyal Medya

Borsa

Borsa İstanbul’dan yeni karar! Yüzde 800 fırlayınca kararını verdi

QNB Finans hisseleri son kısa süre içinde %800 oranında bir yükseliş gösterdi. Bu hızlı yükselişin ardından Borsa İstanbul, QNB Finans'ın paylarına yönelik önemli bir karar aldı. 16 Kasım tarihi seans sonuna kadar QNB Finans hisselerinin işlem gördüğü emir iletim kanalları kısıtlanacaktır.

Borsa İstanbul’dan yeni karar! Yüzde 800 fırlayınca kararını verdi

QNB Finans hisseleri son kısa süre içinde %800 oranında bir yükseliş gösterdi. Bu hızlı yükselişin ardından Borsa İstanbul, QNB Finans’ın paylarına yönelik önemli bir karar aldı. 16 Kasım tarihi seans sonuna kadar QNB Finans hisselerinin işlem gördüğü emir iletim kanalları kısıtlanacaktır.

 

QNB Finans Bank hisselerinin fiili dolaşım oranı sadece %0,59’dur. Bu durum, hisse senetlerinde hızlı ve sert fiyat hareketlerine neden olabileceği anlamına gelir. Ayrıca, bu hissenin son 2.5 aylık dönemde %800 oranında yükselmiş olması dikkate alındığında, Borsa İstanbul’un alınan kararı daha fazla volatiliteyi kontrol altına almak amacıyla aldığı anlaşılıyor.

 

QNB Finans hisseleri 130 lira seviyelerinden 1180 liraya kadar yükselmişken, bu kısıtlamanın yatırımcıların işlem stratejilerini etkileyebileceği unutulmamalıdır.

 

Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında QNB Finans Finansal payları için yeni bir karar almıştır. Bu karara göre, QNB Finans Finansal payları 17 Ekim 2023 tarihli işlemlerden 16 Kasım 2023 tarihli işlemlere kadar (seansın başından sonuna kadar) emir iletim kanalları kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem görmüş olacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler