Sosyal Medya

Borsa

Borsa endeksinin düşeceğini söyleyen İslam Memiş yatırımcıları uyardı

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından Borsa İstanbul'un yükselişe geçmesiyle, piyasaların önde gelen uzmanlarından İslam Memiş, yatırımcılara dikkat çeken tavsiyelerde bulundu. Memiş, "Borsada üç hisse senedi alacağız ve 15 bin puan seviyesine kadar yükselteceğiz" diyerek iddialı bir açıklama yaptı.

Borsa endeksinin düşeceğini söyleyen İslam Memiş yatırımcıları uyardı

Son aylarda BIST100 endeksinde yaşanan yükseliş yatırımcı sayısını artırdı. Merkez Bankası’nın kararı sonrası Borsa İstanbul, Türk lirası ve dolar karşısında rekor seviyeler gördü. Merkez Bankası’nın 500 baz puanlık faiz artırım kararı sonrası Borsa İstanbul, 8 bin bandına yükseldi.

İslam Memiş, borsada yaşanan ani yükselişlerin ardından beklenen kar satışlarının geleceğini vurgulayarak, bu düşüşlerin bir fırsat olduğunu söyledi. İlk aşamada 7,750, sonra 7,550 puan seviyelerine düşüş beklediğini belirten Memiş, bu seviyelerden alım yapmanın büyük bir getiri sağlayacağını sözlerine ekledi.

İslam Memiş uzun vadeli yatırımcılara hitap ederek, üç kurumsal şirketten hisse alımı yapmanın ve en az 6 ay, tercihen 1 yıl boyunca beklemenin büyük kazanç getireceğini ileri sürdü.

Geleceğe yönelik de öngörülerde bulunan Memiş, BIST100 endeksinin gelecek yıl 15 bin puanı aşacağını ve bu büyük yükselişi değerlendirmek için en doğru zamanın önümüzdeki haftalarda yaşanacak düşüşler olduğunu kaydetti.

Borsada artan yatırımcı sayısına dikkat çeken İslam Memiş, acemi yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğini ve panik satışlarından kaçınmalarını önerdi. Ayrıca, büyük ve kurumsal şirketlere yatırım yapmanın önemini vurguladı.

İslam Memiş, borsada yapılacak üç hamleyle ilgili olarak şunları söyledi: “Alım için beklediğimiz seviyelere daha gelmedi. Alım yapacağımız zamanı ben size söyleyeceğim. İlk aşamada 7,500 puan seviyesinden yarısıyla giriş yapacağız. Daha sonra muhtemel düşüş anlarında yüzde 25 yüzde 25 şeklinde iki hamle daha yapacağız ve toplamda 3 hareketle borsaya girişimizi tamamlayacağız. Biz sabırlı ve disiplinli bir yatırımcıyız, hedeflerimiz var. Bu nedenle aceleci davranmayız. Kenarda beklemeye devam ediyoruz.”

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERBorsada halka arzların bazılarında manipülasyon olduğu iddia edildiBorsada halka arzların bazılarında manipülasyon olduğu iddia edildi

İLGİLİ HABERCüneyt Akman, Borsa Döviz ve Konut Fiyatlarının Gideceği Yönü Açıkladı!Cüneyt Akman, Borsa Döviz ve Konut Fiyatlarının Gideceği Yönü Açıkladı!

İLGİLİ HABERANALİZ:  Borsa’nın kaderi yabancıların elindeANALİZ:  Borsa’nın kaderi yabancıların elinde

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler