Sosyal Medya

Borsa

Analiz: Borsada Eylül ayına dikkat ve küçük yatırımcılara tavsiyeler

Borsa son üç ayda yatırımcıları sevindirmeye devam ederken borsacı Devrim Akyıl yaptığı analizde uyarılarda bulundu.

Analiz: Borsada Eylül ayına dikkat ve küçük yatırımcılara tavsiyeler

Borsadaki durumu analiz eden Devrim Akyıl, olası düşüşe karşı küçük yatırımcılara uyarılar yaptı. Özellikle eylül ayının borsa için iyi olmadığını ifade eden Devrim Akyıl küçük yatırımcılara yönelik “Risklerin arttığı bir döneme girdik” uyarısında bulundu.

32 yıllık borsacı olduğunu belirten Akyıl borsaya dair yorumunda şu ifadelere yer verdi:

“Enflasyonun çok yüksek olduğu bir ortamda ‘Yüzde 81 nedir?’ denebilir. Ben zaten bir içerisinde borsanın yüzde 81’den fazla artışını beklerim ama 3 ay içerisinde olduğu zaman bu kar realizasyonları veya düzeltmeler mümkün oluyor. Hatta birazcık dinlenmek, bu kadar hızlı kazançların bir kısmını masadan almak, cebe atmak, biraz geri çekilip bakmak normalde borsa açısından daha sağlıklı görüyorum ben 32 yıldır bu piyasada olan biri olarak.”

6 MİLYON YATIRIMCININ ÇOĞU YENİ

YouTube hesabından, borsa yatırımcısının 6 milyonun üzerine çıktığını kaydeden Akyıl çoğunluğun yeni yatırımcı olduğuna dikkat çekerek yaptığı analizde şu değerlendirmelerde bulundu:

“Piyasa yeni girenler için düşünüyor ki ‘Enflasyon varsa borsa hep yukarı gitmeli çünkü her şeyin fiyatı artıyor borsanın da artmalı.’ Halbuki bu böyle bir şey değil. Borsada bir döngüsellik var. Dönem dönem yukarı gidiş, dönem dönem düzeltmeler oluyor. Şimdi buradan sert bir yükseliş olduğu zaman, ‘Buradan kesin dönecek, çökecek’ falan demiyorum yanlış anlaşılmasın ama biraz risklerin arttığı döneme girdik.”

Eylül ayının hem dünyada hem de Türkiye’de borsa için iyi bir ay olmadığını belirten Akyıl, “Ekim ayı daha iyidir. Mesela eylül ayında olası bir düzeltme gerçekleşebilirse borsa ayağında bir fırsat olacaktır tekrar oyuna girmek için” dedi.

“BORSANIN BİRAZ YORULDUĞUNU GÖRÜYORUM”

Borsa açısından hem hükümetin politikaları hem de enflasyon sebebiyle iyi bir dönemde olunduğunu söyleyen Devrim Akyıl analizinde şu sözlere de yer verdi:

“Bu iyi dönem olması küçük yatırımcının baktığı gibi illa, ‘Harika olacak, hep yukarı gidecek’ mantığı doğru değil. O açıdan borsa bu kadar hızlı geldiği için bir dinlenme bir düzeltme olasılığının arttığını düşünüyorum. Özelikle teknik olarak son birkaç haftadır hamlelerle borsanın biraz zorlandığını görüyoruz. Genelde borsanın son dönem yükselişleri 3 aylık periyotlarda oluyor ve biz 3 ayı 25 Ağustos itibarıyla geçtik, artık bunun uzatmalarını oynamaya başladık. ‘Borsa buradan çökecek demiyorum sadece borsanın biraz yorulduğunu görüyorum.”

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERANALİZ: OVP etkisiyle borsa düşmüş olabilir mi?ANALİZ: OVP etkisiyle borsa düşmüş olabilir mi?

İLGİLİ HABERHalka arzdan gelecek gelir üretim için ABD’de yatırımda kullanılacakHalka arzdan gelecek gelir üretim için ABD’de yatırımda kullanılacak

İLGİLİ HABERANALİZ: Şirketleri ABD’ye kaçan Almanya ekonomisi Rusya’ya muhtaçANALİZ: Şirketleri ABD’ye kaçan Almanya ekonomisi Rusya’ya muhtaç

İLGİLİ HABERDolar 36,8, enflasyon %65 ama 2026'da zengin olacağız! | Cüneyt AkmanDolar 36,8, enflasyon %65 ama 2026’da zengin olacağız! | Cüneyt Akman

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler