Sosyal Medya

Borsa

Halka arzdan gelecek gelir üretim için ABD’de yatırımda kullanılacak

Borsa İstanbul’a yeni dahil olan GIPTA Ofis şirketi halka arz için talep toplamaya başladı. Şirket halka arzdan elde edeceği geliri, işletme sermayesi ve yatırımlarda kullanacak. Buna göre GIPTA, ABD’de de yatırım yapmayı planlıyor.

Halka arzdan gelecek gelir üretim için ABD’de yatırımda kullanılacak

Halka arz ve sonrasında yapacakları yatırımlar hakkında bilgi veren Gıpta AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet Fehmi Şendil,  “ABD’de kuracağımız şirketle Türkiye’de Gıpta markası ile ürettiğimiz ürünleri bu ülkede satacağız. ABD’de satış kanalları oluşturacağız. Yeni yatırımlarımızı ise şirketin belli bölümünü halka arz ederek finanse edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Okul, ofis, kırtasiye ürünleri ve promosyon üreticisi Gıpta Ofis Kırtasiye ve Promosyon Ürünleri İmalat Sanayi AŞ’nin halka arz olmaya hazırlandığına da dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet Fehmi Şendil, Dünya’ya yaptıkları açıklamada Temelli’de 45 dönümlük bir alan üzerine kurulu fabrikalarında üretim yaptıklarını ve ürünlerinin 20 ayrı Avrupa ülkesine ihraç edildiğini ifade etti. Buna göre söz konusu ülkeler arasında Yunanistan, Bulgaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Slovenya, İtalya, Azerbaycan, Gürcistan, İsrail, Kuveyt, Katar yer alıyor.

PAZARLARDA KENDİMİZİ TEST ETTİK

Açıklamasında son 3-4 yılı yurt dışı için bir kuluçka dönemi olduğu benzetmesi yapan Şendil, “Geçirdiğimiz son 3-4 yıl yurtdışı için kuluçka dönemi gibi oldu. Pazarlarda kendimizi test ettik, rekabet için fiyatı yakalayabiliyoruz. Tasarım noktasında ve kalitede iyiyiz. Dolayısıyla önümüz açık. Geçirdiğimiz 4 yılda iç pazarda da çok ciddi büyüdük” dedi.

HALKA ARZIN ARDINDAN ABD YATIRIMI

Gıpta’nın yatırım hedeflerinden de bahseden Şendil şunları kaydetti:

“Halka arzın hemen akabinde 2023 sonu 2024 başı ABD’de kurulacak şirketin altyapısını oluşturmuş olacağız. Orada depo ihtiyaçları olacak, satış kanallarını oluşturacağız. Türkiye’de Gıpta markası ile üretim yapıp bu ülkede satacağız. Amacımız bu ülkedeki zincir marketlere de Gıpta markası ile girmek.”

HALKA ARZDAN GELECEK GELİR YATIRIMA GİDECEK

Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Pınar ise ihracatta daha aktif olmak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek şöyle devam etti:

“İhracatın toplam hasılatımız içerisindeki payı yüzde 10 civarında. İhracatta daha aktif olmak için de makine fabrikamıza ilaveler yapmayı düşünüyoruz. Avrupa, Ortadoğu ve Balkanları çok fazla ziyaret ediyoruz.”

Halka arza güçlü bir mali yapı ile gittiklerini söyleyen Pınar şu ifadeleri kullandı:

“Finansal borçluluk durumunda artıdayız, 103 milyon TL artıda şirketimiz. Halka arzdan gelecek finansmanın yüzde 30-35’i işletme sermayesi olacak. Ayrıca fabrikamızın çatısına bir GES kuracağız ve buradan da gelir elde edeceğiz. Ayrıca fabrika kapasitemiz genişletilecek.”

GIPTA’NIN HALKA ARZINDA 1 HİSSENİN FİYATI 20,90 TL

836 milyon TL halka arz büyüklüğü bulunan Gıpta’nın halka arz fonunun yüzde 35-40’ı yurtiçi üretim kapasitesinin artırılmasında, yüzde 40-45’i işletme sermayesi finansmanı ve yüzde 25-60’ı ise finansal borç ödemelerinde kullanılacak. 6-7-8 Eylül tarihlerinde talep toplanacak Gıpta AŞ’nin lot fiyatı 20.90 TL olacak. Halka arzda dağıtılacak pay 40 milyon lot olarak belirlenmiş durumda.

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERGıpta Ofis, halka arz ediliyor!Gıpta Ofis, halka arz ediliyor!

İLGİLİ HABERANALİZ: Şirketleri ABD’ye kaçan Almanya ekonomisi Rusya’ya muhtaçANALİZ: Şirketleri ABD’ye kaçan Almanya ekonomisi Rusya’ya muhtaç

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler