Sosyal Medya

Borsa

Altın ve dövizi nasıl bir seyir bekliyor, piyasalar ve borsada beklentiler neler?

Ekonomideki son gelişmeleri ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz değerlendirdi.

Altın ve dövizi nasıl bir seyir bekliyor, piyasalar ve borsada beklentiler neler?

ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz’ın A Haber’e yaptığı açıklamalarından satır başları:

Bu haftaki beklentilere baktığımız gözler OVP’de olacak. Borsa tarafında geçtiğimiz hafta çok iyi bir kapanış yaptık. Haftalık bazda yüzde 4.4’lük yükseliş vardı.

Kritik psikolojik direnç 8 bin üstü kapanışı geldi. Dolar bazlı da çok iyi bir kapanış yaptık. 300 dolar üstünde bir kapanış almak çok olumlu.

Ciddi yabancı girişi bekleniyor eylül ayında çünkü OVP var. Türkiye’nin kredi notuna ilişkin değerlendirmeler olacak olumlu revizyon beklentisi var piyasada.

Hazine ve Maliye Bakanı 19 Eylül’de ABD’de uluslararası yatırımcılara bir sunum yapacak buradan olumlu gelişmeler bekleniyor.

Cumhurbaşkanının Hindistan’da G20 Zirvesi olacak, Rusya’ya gidiyor sadece ekonomi tarafı değil uluslararası ilişkilerde diyaloğumuzun güçlü olduğu bir yer. Genel beklenti OVP ve adımlarla yabancı yatırımcının daha güçlü bir şekilde ülkeye giriş yapması yönünde ve bunun Borsa’yı destekleyeceği yönünde.

Çok güçlü yükselişler olduğu için yatırımcılar tedirgin acaba bir düzeltme gelir mi diye.

Kısmi hafif düzeltmelerle güçlü trendi koruyan bir Borsa olacak. Fakat dikkatli olmakta fayda var. Çünkü sektör ve hisse bazlı ayrışmalar var. Bazı hisseler çok yükselirken bazıları çok düşüyor. Bundan sonra Borsa’ya girecek yatırımcılar için doğru sektör ve doğru hisse çok çok önemli hala geldi. Borsa yükseliyor diye her hisse yükseleceği bir dönem olmayacak bu noktada dikkatli olmak gerekir.

Altın tarafında da kısmi bir yükseliş var. Dolar / TL yaklaşık MB kararından sonra 26,60 – 26,70 bandında hareket ediyor fakat ABD’deki gelişmelerle ons altın tarafında geçtiğimiz hafta bir yükseliş oldu.

Dolayısıyla bir yatırım tavsiyesi değil ama geri çekilmeler gram altın tarafında da alım fırsatı olarak değerlendirilebilir diye düşünüyoruz.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler