Sosyal Medya

Borsa

Altın ve Borsa kazandırmaya devam edecek mi?

Yılbaşından bu yana altın ve borsa kazandırmaya devam ediyor. Altın yine her zaman olduğu gibi yine yanıltmadı. Yılbaşından bu yana yüzde 52 değer kazandı. O halde altın ile birlikte diğer kazandıran yatırımlar hangileri?

Altın ve Borsa kazandırmaya devam edecek mi?

Altın ve borsa 2023 yılbaşından bu yana en çok kazandıran yatırım araçları oldu. Bir cumhuriyet altını sene başında yani 1 Ocak’ta 7 bin 260 liradan satılıyordu. Eylül ayı itibariyle de cumhuriyet altınının fiyatı 11 bin 100 liraya yükseldi. Geçen 8 ayda cumhuriyet altını yüzde 52’den fazla değer kazandı.

Cnnturk.com’un konuyla ilgili yaptığı haberinde yer alan Kanal D Haber’in mikrofon uzattığı bir kuyumcunun şu ifadeleri kullanması dikkat çekti:

“Cumhuriyet altındaki yüzde 52’lik artış, yerini yüzde 65, yüzde 75 baz puanlara kadar çıkartacak. Cumhuriyet altınının 13-14 bin TL olması çok yakın tarih.”

Cumhuriyet altınını da Borsa İstanbul 100 endeksi takip etti. Borsa yüzde 43,72 değer kazandı. Ekonomist Filiz Eryılmaz ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Borsadaki güçlü yükselişin aslında en temel nedeni yakın vadede ülkeye girmesi beklenen yabancı yatırımcı diyebiliriz” dedi. Peki, borsa ve altın yükselmeye devam edecek mi? Filiz Eryılmaz, “Belirli bir süre daha Fed belirsizliği devam edene kadar ons altın üstünde bir baskı bekliyoruz ama gram altın tarafında da güçlü yükselişi bu sene sonuna doğru bekliyoruz.”

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler