Sosyal Medya

Reel Sektör

MPARK : Hedef Fiyat Revizyonu

Güçlü ilk yarı sonuçları ve pozitif görünüm MLP pandemi etkisinde geçen 2020 yılını, borçların azaltılması ve kur riskinin sıfırlanması yönünde…

MPARK : Hedef Fiyat Revizyonu

Güçlü ilk yarı sonuçları ve pozitif görünüm

MLP pandemi etkisinde geçen 2020 yılını, borçların azaltılması ve kur riskinin sıfırlanması yönünde atılan adımların da desteğiyle, göreceli olarak az hasarla atlattı. Şirket bu sayede 2021 yılının ‘normalleşme’ döngüsünden istifade edebilecek güçlü bir pozisyonda başladı. 2Ç21’de yıllık ciro artışı artan hasta trafiği, yatarak tedavi sayılarında artış ve daha iyi bir fiyatlama ortamı sayesinde %75’e ulaştı. Geçen yılın aynı dönemindeki %15’lik ciro daralması göz önüne alındığında gelir büyümesi trendi, baz etkisinin oldukça üzerinde gerçekleşti. Sağlık personeli transferleri ve VadIstanbul Liv Hastanesi’nin açılışıyla ilgili giderlere rağmen FAVÖK marjı %24 seviyesinde kalırken, FAVÖK yıllık %63 artışla TL320 milyona yükseldi. 2018 sonu itibariyle 2.5x olan net borç / FAVÖK rasyosu, güçlü faaliyet karı ve düşük yatırımlar sayesinde 1Y21 itibariyle 1.7x seviyesine geriledi. Bu yılın Şubat ayında döviz borçların TL’ye çevrilmesini de takiben nispeten azalan finansal giderler sonucunda 2Ç net karı TL95 milyona (azınlık payları sonrası TL82 milyon) çıktı (2Ç20: TL22 milyon zarar).        

2021/22 tahminlerimizde yukarı yönde revizyonlar

Geçen sene pandeminin erken dönemlerinde devlet hastanelerinin COVID-19 sebebiyle kapasite sorunu yaşadığını gözlemledik. Bu durumun sonucunda ise COVID-19 dışı hastaların SGK anlaşmalı ve tamamlayıcı sağlık sigortası geçen özel hastaneleri tercih ettiğini görüyoruz. Buna ilaveten SGK’nın ödemelerinde yapılan zam MLP Sağlık’ın satışlarının dayanıklı bir görünüm sergilemesini sağladı. Bu sene Haziran ayında yapılan tarife artışı da ciro büyümesine katkı sağlayacaktır. Bu önemli gelişmelerin yanı sıra, uluslararası seyahat kısıtlamalarında kısmı iyileşmeler Türkiye’nin kaliteli ve göreceli olarak ucuz olan sağlık sektörü hizmetlerine yurtdışı talebini de canlandırdı. MLP Care medikal turizm gelirleri 2Ç21’de %308 arttı (2Ç20: %67 daralma). Bu trendlerin yılın geri kalanı ve 2022’de de devam etmesi beklentimize paralel olarak tahminlerimizi yukarı yönlü revize ediyoruz. 2021 net satış, FAVÖK ve net kar beklentilerimiz TL5,1 milyar, TL1,2 milyar ve TL199 milyon, daha önceki tahminlerimizin sırasıyla %9, %20 ve %36 üzerindedir. 2022 için TL1,5 milyar FAVÖK ve TL423 milyon net kar tahminlerimiz ise Bloomberg konsensüs tahminlerinden %9 ve %5 yukarıda.  

Düşen borçluluk & azalan yatırımlar sayesinde yüksek net kar artışı

2018 kur oynaklığının ardından 2020 yılında pandemi etkisini de kapsayan zor bir dönemde MLP Yönetimi doğru adımları atarak Şirketi normalleşme döneminde yüksek kar artışı sağlayabilecek bir pozisyona getirdi. 30 Hastane ve 6,000 yatak kapasitesine ulaşan MLP, önümüzdeki dönemde yatırım yükünü de azaltarak (cironun %2-3 aralığında), borcunu ve finansal giderlerini hızla düşürüp karlılığını yüksek oranlarda arttırabilecektir.

İNA yöntemi ile hesapladığımız hedef fiyatımızı TL30,75’den TL34,30’a yükseltiyoruz. Risksiz getiri oranını %16 olarak aldığımız İNA ile ilgili detaylar Sayfa 3’tedir. MLP benzer uluslararası şirketlerin 2021/22T FD/FAVÖK 10.4x ve 8.7x çarpanlarının yaklaşık yarı seviyesinde işlem görmektedir.

 

 

 

Kaynak: Yatırım Finansman

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler