Sosyal Medya

Borsa

Öne çıkan şirket haberleri

ENKAI toplam 341 milyon Euro tutarında proje aldı… Enka İnşaat, Dradenau Kombine Isı ve Enerji Santrali projesi kapsamında 15 Aralık…

Öne çıkan şirket haberleri

ENKAI toplam 341 milyon Euro tutarında proje aldı… Enka İnşaat, Dradenau Kombine Isı ve Enerji Santrali projesi kapsamında 15 Aralık 2021 tarihinde ENKA – Uniper JV’nin 336 milyon Euro tutarında görevlendirildiğini ve ilk çalışmalarla toplam proje büyüklüğünün 341 milyon Euro’ya ulaştığını açıkladı. Proje, Almanya’nın Hamburg kentindeki Dradenau’da yaklaşık 180 MW elektrik ve 260 MW bölgesel ısıtma kapasiteli kombine ısı ve elektrik santralinin anahtar teslimi inşaatı olup santralin Aralık 2024’te faaliyete geçmesi bekleniyor. Enka’nın Eylül sonu itibariyle 3,61 milyar USD tutarında kalan iş portföyü (backlog) olduğu düşünüldüğünde önceki gün açıklanan Rusya Yandex Binası projesinin ardından yeni proje alımını olumlu olarak değerlendiriyoruz.

(=) S&P ISCTR’nin kredi notu görünümünü negatife çevirdi… Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings, İş Bankası’nın uzun vadeli Türk parası ve yabancı para kredi notlarının görünümünü Durağan’dan Negatif’e çevirirken, ilgili notları B+ olarak teyit etti. Kuruluş tarafından yapılan açıklamada, bahsi geçen değişikliğin, 10 Aralık 2021 tarihinde Türkiye’nin derecelendirme notunun görünümünün Durağan’dan Negatif’e çevrilmesini yansıttığı ifade edildi. Türkiye’nin kredi notu görünümünün revizyonuna paralel olması nedeniyle hisse fiyatı üzerinde majör etki yapmayacağı kanısındayız. Nötr.

(=) S&P KCHOL’ün kredi notu görünümünü negatife çevirdi… Standard & Poor’s Financial Services (S&P) tarafından Türkiye ülke görünümünün negatif olarak revize edilmesini takiben Koç Holding’in kredi notları üzerinde yapılan inceleme sonucunda; Şirket’in uzun vadeli kredi notu “BB-” ve kısa vadeli kredi notu “B” olarak teyit edildi, görünümü ise negatif olarak revize edildi. Makro çerçeveden etkilenen bir değerlendirme olması sebebiyle hisse performansı üzerine bir etki yapacağı kanısında değiliz.

(+) ARDYZ, 30,5 milyon TL’lik yeni iş sözleşmesi imzaladı… Ard Yazılım, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Yazılımı ile Elektronik Denetleme Sistemleri” sözleşmesini, ISSD Bilişim Elektronik San. ve Tic. A.Ş. firması ile 30,5 milyon TL (KDV Dahil) bedelle 16.12.2021 tarihinde imzaladı. 2020 cirosunun 125 milyon TL olduğu dikkate alındığında yeni proje alımını hisse fiyatının desteklenmesi anlamında olumlu olarak değerlendiriyoruz.

(=) CCOLA’nın %100 bağlı ortaklığı ile birleşme başvurusu SPK tarafından onaylandı… Coca Cola İçecek A.Ş.’nin %100 bağlı ortaklığı olan Mahmudiye Kaynak Suyu Ltd. Şti. ile kolaylaştırılmış usulde birleşmesi için yaptığı başvuru SPK tarafından onaylandı. CCİ Yönetim Kurulu 9 Kasım 2021 tarihinde iştirak yapısının sadeleştirilmesi çerçevesinde devir yoluyla birleşme kararı almıştı. Birleşme işlemlerinde 30.09.2021 tarihli finansal tablolar dikkate alınacak, %100 iştirak olması sebebiyle sermaye artışı olmayacak. Bu açıklamayı hisse performansı için nötr olarak değerlendirmekteyiz.

 

 

global.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler