Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan yine: “Bu faizler düşecek; faize halkımızı ezdirmeyeceğiz” dedi enflasyondan bahsetmedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ne yaparlarsa yapsınlar bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı ekonomi programımızdan geri döndüremeyecekler.…

Erdoğan yine: “Bu faizler düşecek; faize halkımızı ezdirmeyeceğiz” dedi enflasyondan bahsetmedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ne yaparlarsa yapsınlar bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı ekonomi programımızdan geri döndüremeyecekler. Bu faizler düşecek, düşecek. Biz yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz. Bu politikayı tersine çevirmek için küresel tetikçilerden medyaya kadar ellerindeki tüm silahları devreye soktular” dedi.

Erdoğan, İzmir’de Alsancak Stadı ile 96 tesisin toplu açılış töreninde konuşurken, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, faizlerin daha da düşeceğini belirtirken, “Bizim tek hedefimiz insanımızın işine, aşına, geleceğine sahip çıkmaktır. Yüksek faizmiş, düşük kurmuş, IMF reçeteleriymiş ve para baronlarının şantajlarıymış, bunların hiçbiri bizim için insanımızın işinden, aşından, geleceğinden daha önemli değildir” ifadesini kullandı.

Erdoğan yüksek ve daha yükselmesi beklenen enflasyon konusuna ise değinmedi.

Merkez Bankası’nın döviz rezervinin 127 milyar dolar olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu politikayı tersine çevirmek için küresel tetikçilerden medyaya kadar ellerindeki tüm silahları devreye soktular. Türkiye’nin önünü kesmek için atılan her adımın bir bedeli var. Birileri bu bedeli bir süre öder ama sonra dönüp kendi işine bakar. Bizim mandacı iktisatçılar ve siyasetçiler de kabak gibi ortada kalır” açıklamasında bulundu.

Erdoğan merkez bankasının 128 milyara ulaşan rezervlerinin brüt rezervler olduğu, net rezervlerinin 25 milyar, swap hariç net rezervlerinin ise eksi 35,3 milyar dolar olduğundan bahsetmedi. 

Hükümetin ekonomi politikasına karşı çıkan ekonomist ve siyasetçilere ‘mandacı’ demeyi sürdüren Erdoğan, “Bunlar küresel krizden kendini korumak isteyen herkesin gelişmişlik düzeyine bakmaksızın parasının değerini düşük tutup cari fazlasını artırmayı, böylece istihdamını korumayı sağlamaya çalıştığını görmezler” dedi.

Erdoğan, bu iktisatçıların ve siyasilerin “Türkiye’nin en büyük ekonomik kurtuluş mücadelesini tam tersi göstermeye çalıştığını” öne sürdü.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler