Sosyal Medya

Borsa

Ünlü yatırımcı Bernstein uyardı: “Kariyerimde gördüğüm en büyük piyasa balonuna tanıklık ediyoruz”

Kurumsal Yatırımcılar arasında akla ilk gelen isimlerden biri olan Rich Bernstein, yatırımcıların portföy çeşitlendirmesinde yapılan popüler işlemlerin bazılarına acil ihtiyaç…

Ünlü yatırımcı Bernstein uyardı: “Kariyerimde gördüğüm en büyük piyasa balonuna tanıklık ediyoruz”

Kurumsal Yatırımcılar arasında akla ilk gelen isimlerden biri olan Rich Bernstein, yatırımcıların portföy çeşitlendirmesinde yapılan popüler işlemlerin bazılarına acil ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Wall Street’te onlarca yıl geçiren Rich Bernstein, Big Tech’den Bitcoin’e, Reddit hisse senetlerine ve uzun vadeli tahvillere uzun vadeli varlık olarak yatırım yapılmasının hata olduğunu düşünüyor.

Richard Bernstein Advisors’ın CEO’su ve CIO’su olan Bernstein, Pazartesi günü CNBC’nin “Trading Nation” programına yaptığı açıklamada, “Kariyerimin belki de en büyük balonundayız. Fed, eğrinin uzun ucunu o kadar çarpıttı ki, bu duruma uzun vadeli varlıklar arasında doğal bir tepki görüyoruz. Bu gibi uzun vadeli varlıklarda yatırımı olan herkes, faiz oranlarının yükselmeyeceğine kesinlikle ikna olmak zorunda, çünkü bu balonu engelleyecek yegane şey bu” dedi. Ünlü yatırımcı şu an oluşan yeni balonun, geçmişte patlayan dot-com ve konut balonlarından daha çok büyük olduğunu belirtiyor.

Bernstein, mevcut durumun, “Trading Nations” programında Bitcoin’in bir balon olduğu konusunda uyardığı haziran ayından daha tehlikeli olduğuna inanıyor. Kripto para birimi o zamandan beri yükselmiş olsa da son üç ayda yaklaşık %20 düşüş gösterdi.

Uzman yatırımcı, “Bir balonun içine girdiğinizde, insanlar miyop olurlar. Sadece çok küçük bir yatırım evrenine bakıyorlar. İnsanlar bana her zaman ‘Pekâlâ, madem öyle, o zaman bu balon ne zaman patlayacak?’ diyor, ancak bunun cevabını kimse bilemez” yorumunu yaptı.

Merrill Lynch’te strateji yürütmesiyle de tanınan Bernstein, enflasyonist bir ortamda fiyatlandırma gücü olan gruplara çeşitlendirmeyi öneriyor.

“Bu durum yatırımcıyı emtialara, malzemelere, enerjiye, bunun gibi şeylere yönlendirir. Son 6 ya da 12 aydır enerjinin büyük bir boğa piyasasında olmasına rağmen herkesin bunun sürdürülemez olduğunu söylemesini çok ilginç buluyorum. Bitcoin ise ayı piyasasında ama herkes onun geri gelmesini bekliyor” dedi.

Destansı balon uyarısına rağmen, uzman yatırımcı genel bir pazar çöküşünü öngörmemekte. Piyasayı bir tahterevalli olarak betimliyor.

Bernstein, “Çok fazla değerlenen bu uzun vadeli varlıklar ile dünyanın geri kalanına karşı bir balon arasında denge kuruyoruz” dedi. “Likidite çok hızlı kurumadığı sürece ki bu pek olası görünmüyor, büyük bir ayı piyasası olasılığı insanların düşündüğünden çok daha düşük.”

Pazartesi günkü kapanış itibarıyla S&P 500, Dow ve Nasdaq tüm zamanların en yüksek seviyelerinde yüzde birin altında kaldı.

 

 

Kaynak: cnbc.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler