Sosyal Medya

Gündem

Yeni Anket: AKP ve MHP Yüzde 40+1’e Bile Ulaşamıyor

Yayın  politikamız gereği, anketleri kaynak belirterek ve hiçbir yorum eklemeden yayınlıyoruz.   İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından yapılan son anket sonuçları…

Yeni Anket: AKP ve MHP Yüzde 40+1’e Bile Ulaşamıyor

Yayın  politikamız gereği, anketleri kaynak belirterek ve hiçbir yorum eklemeden yayınlıyoruz.

 

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından yapılan son anket sonuçları açıklandı. Ankete göre AKP ve MHP’nin oyları yüzde 40+1’in bile altında kalıyor. İki ittifak arasındaki fark 6.8 puan olurken, Cumhur İttifakı ortağı MHP baraj altında.

İstanbul Ekonomi Araştırma, “Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” diye vatandaşlara sordu.

AKP’nin kararsızlar dağıtılmadan aldığı oy oranı 22,1 olurken, Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin yüzde 6’da kaldı. Kararsız seçmenlerin oyu dağıtıldıktan sonra ise AKP yüzde 29,9 MHP ise yüzde 7,5’e yükseldi.

Millet İttifakı’nın iki üyesi CHP ve İYİ Parti’nin oyları ise kararsızlar dağıtılmadan önce CHP yüzde 19,6 olurken, İYİ Parti yüzde 13,7 olarak gözüktü. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise CHP 26,6’ya İYİ Parti ise 16,7’ye yükseldi.

Ankette HDP’nin oy oranı ise yüzde 12.6.

Ankette Millet İttifakı’nın oy oranı yüzde 43.3, Cumhur İttifakı’nın ise yüzde 36.5 olduğu görüldü. Buna göre Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’na 6.8 puan fark atıyor.

 

Kaynak: Onedio

 

KARARSIZLARIN ORANI YÜZDE 17Çalışmanın sonuçlarında kararsızlar dağıtılmadan önce AK Parti’nin oy oranı yüzde 22.1 olarak belirlenirken, CHP yüzde 19.6, İYİ Parti yüzde 13.7, HDP yüzde 9.7, MHP yüzde 6, DEVA Partisi ise yüzde 1.1 oy aldı. Öte yandan kararsızların oranı yüzde 17 olurken, “Oy Kullanmayacağım” diyenlerin oranı ise 8,3 olarak belirlendi.

 

 

Kaynak:  Sondakika.com

 

 

Kılıçdaroğlu’ndan gıda enflasyonuna çözüm planı

Avrasya Araştırma: Halk erken seçim istiyor, CHP, AKP’yi; İYİ Parti ise MHP’yi geride bıraktı

 

Ruşen Çakır:  İktidar mı kaybediyor, muhalefet mi kazanıyor?  Konuk: Hatem Ete

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler