Sosyal Medya

FÖŞ yazdı: Başkan Erdoğan’ı HANGİ kriz emekliye sevkedecek?

1 Ekim 2021

Bazı fitneci, Üst-Akıl uşağı muhalif kaynaklar “Erdoğan rejiminin sonu geldi” diye felaket tellallığı yapıyor. Bu müşriklere kesinlikle inanmıyorum, çünkü Başkan Erdoğan ve rejimi Türkiye için çoktan tarih oldu. Yeni, cesur ve kardeş Türkiye, Beştepe Durağını bir yıl önce geçti, hızla Batı’ya ve Güneşe doğru ilerliyor.

 

Seçim ve iktidar değişikliği sadece formalite. Son anketlere göre, Erdoğan’ın karşısına odunu çıkartsanız, kazanıyor. İşte bir örnek:

Zaten FÖŞ’e göre, Erdoğan seçimle gitmez, bu kış sonunda “ailevi nedenlerden dolayı” emekliliğini ister. Çünkü, siyaset ve ekonomide öyle çok kriz pişiyor ki, bunların anketlerdeki öldürücü etkisine hiç bir fani dayanamaz.

Tabii, Başkanım Erdoğan emekliliğini isteyinceye kadar, biz de kışın hastalık, açlık, soğuk ve enflasyondan gebereceğiz. Ossun, Başkanım Sağ olsun yeter.

 

Hastalık mı? 

Dün Covid-19’dan yine 225 vatandaş can verdi. Aşı karşıtlığını aşamıyoruz, geçen kış yaptığımız gibi kapanma/kapatmalar ekonomiye ve vatandaşın moraline ağır zarar veriyor. Bir ay sonra kaloriferler YANMAYINCA, Delta yanına alacak grip virüsünü Noel ziyaretine gidecekler evlere. Evlerden çıkan her ambulans Erdoğan’a en az 4 oy kaybettirecek.

 

Açlık mı?

 

Enflasyon Eylül ölçümünde %20’ye dayanacak-mış!  Yalan, külliyen yalan. Yıllık enflasyon daha Mayıs’ta %20’yi aştı, şimdi bizim böbreklere dayanıyor.

 

Kasmayın, kışın soğuktan kasılacaksınız zaten, taze kalın. TUIK ve zincir marketlerin “hassasiyeti” sağ olsun, yıl sonunda TÜFE  %5’e filan geriler. Geriler de, süpermarket raflarında gıda kalmaz. Zaten yazı nerdeyse %25 geniş kapsamlı işsizlikle tamamladık, kışın %30 olur. Bu işsizlere artık nakit yardımı da yapmıyoruz. Bir de TL’nin poposuna yiyeceği tekme var ki, gıdadan kiraya her şeye çift haneli zam gelmesine yol açacak. Zengin daha zengin, fakir ise mevta olacak.

Yoksulluk sınırının altına düşen her vatandaş ve/ya aile de Erdoğan’a 8 oy kaybına malolacak.

 

Soğuk mu?

Bu kış en tuzu kuru %10’luk zümre dışında hiç kimse kalorifer yakamayacak. Odun ve tezek orman yangınları ve aptalca hayvancılık politikası yüzünden yoklara karıştı. Doğal gaz ve elektriğe en az %15 zam gelecek. Gelmezse, santraller elektrik üretmeyecek, bütçe hiç ÖTV toplayamayacak.

Kaloriferi sönen her apartmanda Erdoğan’a karşı 50 oy çıkacak. Eğer apartman “kentsel dönüşüm” kapsamında yenilenmişse, 80 oy çıkacak. Durun, yanlış hesap yaptım. Artık kimse kira ödeyemeyip, parklarda yatmak da Gezi sabotajçılığı suçlamasıyla yasaklanınca, “çok nesilli aile modeli” revaçta olacak, boş apartmandan oy çıkmayacak. FÖŞ şimdiden ailesi ve 26 kedisiyle BabaAnnesi’nin 2 odalı apartmanına taşındı bile.   Çok güzel bir his, 20 yıldır görmediğim dayı çocukları da aileyi kapıp gelmişler.

 

Döviz krizi mi?

 

Ağustos’ta dış ticaret açığı yine $4 milyarı geçmiş, turistler de orman yangınlarından tırstı, cari açık yaz aylarında kapanmadı. Nisan’a kadar her ay daha yüksek enerji ithalatı faturası ödeyeceğiz. Bunun yanına tarım tamamen PERT olduğu için, beygir yeminden, çok sevdiğim Nantucket istakozuna kadar gıda ithalatı da eklenince, döviz tükenecek. Zaten, tükenmese de, vatandaş bankadakileri çekip yastık-altı yapacak.

Neden?  Çok basit, çünkü Sevgili Başkanım Rusya’dan yalnız ek  S-400  değil denizaltı, savaş uçağı, mutfak mikseri ve elektronik tanıma aygıtlı bide (Bide TaharetX’in Japonların kullandığı ilkel bir modelidir)  de satın almaya karar verdi. Yanına bir de pilav üstü 2 nükleer santral daha istedi Şef Garson Putin’den. Putin ebemizin nikahına ipotek koyarken, ABD Kongresi ebemize burada hiç söylemeyeceğim, yüz kızartıcı bir takım fiillerde bulunacak. CAATSA yaptırımları lafını duyan vatandaş soluğu banka gişesinde alıp, mevduatı banknota ya da altına çevirecek.

Söylemeye gerek yok, bu bir yatırım tavsiyesi değildir. Olsa da farketmez, elinde-avucundakini gıda, kira ve ısınma-ulaşıma harcayan vatandaşta yatırım yapacak “nakdiyat” kalmadı.

Bu kış hala Erdoğan’a sadakat borcu olan AKP seçmeni kalmışsa, onlar da yaka silkecek.   Seçimde AKP 10 puan hile yapmaya hazırlandıysa, Erdoğan 15 puan fark yiyeceği için, onu değil Yüksek Seçim Kurulu değil, Yüksek Hakem Kurulu bile kurtaramayacak.

OHAL filan ilan eder, seçimi gasp değil, iptal eder diyenler çıkabilir. Ve ilginçtir, bunu diyenler Erdoğan muhalifleridir. Ama, paşalar sapır sapır “sağlık nedenleriyle” emekli olurken, TSK’dan; polislere “para için çalışmıyorsunuz” gibi aptalca ayar çekmeler yapılırken, Emniyet Teşkilatı’ndan  OHAL’e destek bekleyenlere, “OHA” denecek.

 

FÖŞ

 

Websitem heyecanlı yenilemelerle kaynıyor. İşte en taze haber linki

 

Yav, bi zahmet şu İngilizce YouTube kanalımızı ziyaret edin, yav. Bak linki de verdim, size bir tek fareye parmak atmak kaldı.

 

 

Tüm Yazarlar

Yazarın Diğer Yazıları