Sosyal Medya

Ekonomi

AKP’NİN SİYASAL ÇIKIŞI YOK

  -“HUKUK GETİRSE KENDİNİ YARGILAYACAK, DEMOKRASİ GETİRSE İNSANLAR SESİNİ YÜKSELTECEK”  -“EKONOMİDE ALINACAK HER ÖNLEM ÇIKARLARIYLA TERS DÜŞTÜĞÜ İÇİN BİR ŞEY…

AKP’NİN SİYASAL ÇIKIŞI YOK

 

-“HUKUK GETİRSE KENDİNİ YARGILAYACAK, DEMOKRASİ GETİRSE İNSANLAR SESİNİ YÜKSELTECEK”

 -“EKONOMİDE ALINACAK HER ÖNLEM ÇIKARLARIYLA TERS DÜŞTÜĞÜ İÇİN BİR ŞEY YAPAMIYORLAR”

-“YAŞADIĞIMIZ KUR ARTIŞI, KIŞ AYLARINDA BİZİ PERİŞAN EDECEK”

ANKARA – CHP İstanbul milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Aykut Erdoğdu, Türkiye’nin eskiden “V tipi” denilen krize girdiğini belirterek, “Yani eskiden krize dalar çıkardık. Şimdi sürekli batıyoruz. Bu gidişle AKP’nin oyu korkunç eriyecek, artık siyasal açıdan bir çıkışları yok” dedi.

Erdoğdu TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirme yaparken,  Türk ekonomisinin göstergelerle aldatılmaya çalışıldığını kaydederek şöyle devam etti:

“Enflasyon bunun temelidir. Yani Türkiye’de şu an itibariyle Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) doğru bir enflasyon ölçüyor ve enflasyon yaklaşık yüzde 50 derken bu hükümet yüzde 20 diyor. Bu çalışanların maaşının bir yıl içinde yüzde 30 reel kaybı demek. Geçmiş yıllarda da yapılmış olsa çalışanların aldığı ücret yüzde 50 net düşmüş. Yani geçmişte 5 bin lira alıyordun 2 yıl önce, bugün 7 bin lira alıyorsan geçmişteki 3 bin 500 TL seviyesindesin demektir. Bu yüzden herkes pahalılıktan çok şikayet ediyor. Eğer enflasyon oranında artsa vatandaş niye şikayet edecek ki, enflasyon artıyor, maaş artıyor. İnsanlar bu yüzden feryat figan.  Eğer sen enflasyonu gerçek olmayan rakamlarla düşük gösteriyorsan, enflasyon 50 ise sen aslında 1 büyümüşken seni 15 büyümüş gösterir. Onun için bütün bu hesaplar sahte.”

KIŞ AYLARINDA PERİŞAN OLACAĞIZ

İktidarın bugün geldiği noktada faizi düşürdüğünü, bunun sonucunda kurların 8.20’lerden 9.70’lere yükseldiğine işaret eden Erdoğdu şu görüşleri dile getirdi:

“Yaşadığımız kur artışı, kış aylarında bizi perişan edecek. Çünkü gerçek enflasyonu açıklamadıkları için maaşlarının önemli bir kısmı çalınan emekli ve çalışan tüm ücretlilerin beli kırılacak Bu fiyat artışlarını mümkün değil durduramazlar. ÜFE’ye yüzde 46 diyorlar ama ondan da yüksek. TÜFE ise açıklanan rakama göre yüzde 20. Yani üreticinin maliyeti yüzde 47 artmış, ister istemez malına yansıtacak. İflas mı etsin? Fırında ekmek neyle pişiyor, doğalgazla pişiyor.  Eskiden ‘V tipi’ krize girerdik, yani dalardık çıkardık, şimdi ise batıyoruz. Onun için kimse eski tip kriz beklemesin. Bu gidişle AKP’nin oyu korkunç eriyecek. Sonuç olarak AKP’nin bir siyasal çıkışı yok. Bu ekonomiden çıkmak çok kolay ama AKP yapamaz.  Çünkü demokrasi ve hukuk yoksa ekonomi de yoktur. Hukuk getiremiyor, getirse kendini yargılayacak. Demokrasi getirse insanlar seslerini yükseltecek. Sayıştay’ı etkin hale getiremiyor, ihale yasasını düzeltemiyor çünkü yandaşlara bir kaynak aktarımı söz konusu. Dolayısıyla ekonomide alınacak her önlem, çıkarlarıyla ters düştüğü için hiçbir şey yapamıyorlar.”

YENİ SUÇLAR İŞLEMEYİNİZ

Tüm bu nedenlerden dolayı AKP’nin erken seçim yapmasını beklemediğini anlatan Erdoğdu, AKP’nin bir seçim kazanmasının da mümkün olmadığını söyledi. “Korkum ekonomide alamadıkları kararları, siyaseten alarak bir şeyler yapmaya çalışmaları” diyen Erdoğdu şunları söyledi:

“Ne yapabilirler? Bir, içeriyi karıştırabilirler. Zaten ellerinden geleni yapıyorlar. İkinci olarak ülkenin başını dış politika ile belaya sokmaya devam edebilirler.  Ve son olarak iç siyasete doğrudan müdahale edebilirler, CHP’ye son derece çirkin müdahale edebilirler.  Genel başkanımıza saldırı, siyasi fiili suikastler dahi bizim şüphemiz.  Onlar da biliyor biz de biliyoruz.  Çünkü bu iktidar gidemeyecek kadar suç işlemiştir. Biz de onlara şunu söylüyoruz: başka bir çareniz yok. Yeni suçlar işlemeyiniz, bu ülkeye daha fazla zarar vermeyiniz. Ve belli ki süreniz doldu. Tek dileğim var, Tayyip beyin sağlığı. Tayyip bey o seçimi görmeli. Onun için AKP’den çok daha fazla sağılığı ile biz ilgileniyoruz. İnşallah iyidir, o seçimi görür, önce seçim sandığında siyasete hesap verir, sonra hukuk hesabı yargıda sorar.”

Ülkenin içinde bulunduğu krizden kolayca çıkılabileceğini ifade eden Erdoğdu, “İktidara gelir gelmez yargının elini çözüp, gözünü bağlayacağız. Ki, adaletli ve tarafsız kimseyi mağdur etmeden biz dahil herkesi yargılayabilsin. Bunu söylediğimde beyler çok alınıyorlar. Ben 100’ün üzerinde davadan yargılanıyorum, gıkım çıkıyor mu? Üstelik muhalefetteyim. Ama onlar saraylarında korkuyorlar” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

 

 

FÖŞ anlattı:  Yoksulluk, Ekonomi ve Siyaseti Sarsıyor | Soluk Paketi Çare Olur mu?

 

Bloomberg: Erdoğan’ın faiz savaşı, Türkiye’nin zenginlerini zenginleştiriyor

 

Avrasya Ekim seçim anketi: Yüzde 62 Erdoğan’ın ekonomiyi kötü yönettiğini düşünüyor

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler