Sosyal Medya

Reel Sektör

Goldman Sachs emtia tahmininde bulundu

Goldman Sachs, bu yıl emtia fiyatlarının yüzde 15 artacağını öngörerek, faiz oranlarında indirimlerin emtia piyasalarına fayda sağlayacağını kaydetti.

Goldman Sachs emtia tahmininde bulundu

Samantha Dart ve Daan Struyven gibi analistlerin de yer aldığı Goldman Sachs ekibi, 24 Mart tarihli bir notta, borçlanma maliyetlerinin düşmesi, üretimin toparlanması ve devam eden jeopolitik risklerin etkisiyle, hammaddelerin 2024’te yüzde 15 oranında getiri sağlayabileceğini ifade etti. Ancak, kazançların evrensel olmayacağına dikkat çeken banka, yatırımcıların seçici olması gerektiğini vurguladı. Goldman Sachs’a göre, bakır, alüminyum, altın ve petrol gibi ürünlerin artış gösterebileceği öngörülmektedir.

Emtialar, ilk çeyrekte mütevazı bir ilerleme kaydetti. Ham petrolün güçlenmesi, altının rekor seviyelere ulaşması ve bakırın ton başına 9.000 doları aşması bu duruma örnek olarak gösterilebilir. ABD Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası’ndaki politika yapıcılarının, bu yıl enflasyonun düşmesiyle birlikte borçlanma maliyetlerini azaltma niyetini sinyallemesi de bu durumu desteklemektedir. Ayrıca, Çin’in toparlanmaya yönelik daha fazla destek vereceğine dair sinyaller de bulunmaktadır.

Bloomberg HT’nin haberine göre, analistler, “ABD’deki faiz indirimlerinin emtia fiyatlarının yükselmesine yol açtığını, özellikle metallerde (özellikle bakır ve altın) ve ardından ham petrolde büyük artışlar yaşandığını” ifade etti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler