Sosyal Medya

Döviz

Gazze’de ateşkes umutları petrolü düşürdü

ABD’nin İsrail ve Hamas arasında bir barış anlaşmasına aracılık etme çabalarına paralel  piyasadaki kısa vadeli sıkışıklık işaretlerine karşı petrol dalgalı…

Gazze’de ateşkes umutları petrolü düşürdü

ABD’nin İsrail ve Hamas arasında bir barış anlaşmasına aracılık etme çabalarına paralel  piyasadaki kısa vadeli sıkışıklık işaretlerine karşı petrol dalgalı bir seansta düştü.

West Texas Intermediate neredeyse %1 düştü. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bölgeye yapacağı bir ziyaret sırasında Gazze’de ateşkes sağlanması için çabalarını artıracak. Beyaz Saray, İsrail’in endişelerini dinlemeyi ve Amerikalılarla görüşene kadar Refah’ı işgal etmemeyi kabul ettiğini söyledi.

Ham petrol fiyatları 80 dolar seviyelerinde seyrederken, en yakın iki Brent kontratı arasındaki farkın hala varil başına yaklaşık 1 dolar olması, yakın vadeli arzın kısıtlı olduğunu gösteriyor. Ayrıca son günlerde Kuzey Denizi’ndeki ham petrol kontratlarında da alımlar görüldü.

A/S Global Risk Management araştırma müdürü Arne Lohmann Rasmussen, “Fed toplantısı ve stok verileri öncesinde bekle ve gör modundayız,” dedi. “Orta Doğu’da bir tür ateşkese daha yakın olabileceğimizi umduğumuz için bugün risk priminden biraz daha fazlasını çıkaracağımızı düşünmüştüm.”

Arz fazlası endişeleriyle ham petrol üzerindeki primlerin son ayların en düşük seviyesine gerilediği dizel ve kalorifer yakıtı piyasalarında da bazı endişeler var.

Ham petrol bu yıl OPEC+ arz kesintileri ve dünya petrolünün yaklaşık üçte birinin kaynağı olan Orta Doğu’da artan gerilim nedeniyle yükseldi. Bu arada, ABD para politikasına ilişkin değişen beklentiler talep görünümü üzerinde baskı yaratıyor ve tüccarlar bu yıl faiz indirimi olasılıklarını ölçmek için Çarşamba günü yapılacak Federal Rezerv toplantısına bakacaklar.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler