Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Goldman Sachs’dan ABD tarım dışı istihdam tahmini

Goldman Sachs, ABD’de Cuma günü açıklanacak Nisan ayına tarım dışı istihdam verilerine ilişkin beklentilerini pazar günü yayınladığı rapor ile duyurdu.…

Goldman Sachs’dan ABD tarım dışı istihdam tahmini

Goldman Sachs, ABD’de Cuma günü açıklanacak Nisan ayına tarım dışı istihdam verilerine ilişkin beklentilerini pazar günü yayınladığı rapor ile duyurdu.

 

Goldman Sachs, tarım dışı istihdamın Nisan ayında 275 bin arttığını tahmin ediyor. Geçtiğimiz ay istihdam 232 bin artmıştı. Piyasa beklentisi Nisan’da istihdamın 250 bin artığı yönünde.

Goldman Sachs yayınladığı raporda, “Nisan mevsimsel faktörlerindeki olumlu gelişmeyi ve normalin üzerindeki göçün devam eden desteğini yansıtıyor. Büyük Veri ölçümleri karışık olmakla birlikte genel olarak sağlam veya güçlü bir istihdam artışı hızına işaret etmektedir ve işten çıkarma takibimiz işten çıkarma hızının düşük olduğunu göstermeye devam etmektedir2 dedi.

Hanehalkı istihdamındaki artış ve işgücüne katılımın %62,7’de yatay seyretmesi nedeniyle işsizlik oranının azaldığını ancak yuvarlanmış bazda değişmeyerek %3,8’de kaldığını tahmin eden Goldman Sachs, Nisan ayında ortalama saatlik kazançların %0,20 arttığını tahmin ettiklerini, yıllık oranının %4,14’ten %3,95’e düşeceğini de belirtti.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler