Sosyal Medya

Genel

Sancaklı, Bahçeli’nin isteği üzerine geri dönüyor

MHP’den Aralık 2023’te istifa eden Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin isteği üzerine partisine geri döndü.   Yerel…

Sancaklı, Bahçeli’nin isteği üzerine geri dönüyor

MHP’den Aralık 2023’te istifa eden Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin isteği üzerine partisine geri döndü.

 

Yerel seçimler öncesi Aralık 2023’te yaptığı açıklamalar sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin isteği üzerine MHP’den istifa eden Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı partisine geri döndü. Sancaklı’nın Bahçeli’nin davetiyle geri döndüğü belirtildi.

 

Öncesinde Yaşananlar

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı Aralık 2023’te AKP’ye yönelik “Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim sürecinde ve seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler. Tabanımız bunu anlar. Bunu çok iyi anlayacak olan teşkilatlarımız emin olun sahada olmayacaktır. Cumhur ittifakı Kocaeli’de en az 4-5 belediyeyi kaybeder. Bu sefer umdukları gibi olmaz” dediği belirtilmişti.

Bahçeli, Sancaklı’ya tepki göstererek “Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir” demişti.

Sancaklı parti yönetiminin talebi üzerine MHP’den istifa etmişti. İstifasına karşın MHP’ye bağlılığının devam edeceğini belirten Sancaklı şu ifadeleri kullanmıştı:

“Mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden; yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakını ve Partimizi her türlü tezvirat ve spekülasyondan uzak tutmak gayesiyle, Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifa ediyorum. Bu vesileyle; Milliyetçi Hareket Partisine ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beye bağlılığımın tavizsiz bir şekilde devam edeceğini bildirir, kamuoyuna saygılarımı sunarım.”

 

 

 

 

 

 

halktv.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler