Sosyal Medya

Borsa

Tesla hisseleri ‘Çin desteği’ ile yükselişe geçti

Tesla’nın tam otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürmek için Çin’den önemli bir izin alması, şirketin hisselerinin yükselmesini sağladı.   Tesla’nın hisseleri,…

Tesla hisseleri ‘Çin desteği’ ile yükselişe geçti

Tesla’nın tam otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürmek için Çin’den önemli bir izin alması, şirketin hisselerinin yükselmesini sağladı.

 

Tesla’nın hisseleri, elektrikli otomobil üreticisinin Çin’de tam otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürmek için Çin hükümetinden önemli bir izni almasının ardından 7,59 arttı. Şirketin CEO’su Elon Musk, bir süredir Çin’de Çinli yetkililer ile görüşme halindeydi.

Tesla Pazar günü yaptığı açıklamada, yerel Çinli yetkililerin, ülkenin veri güvenliği gerekliliklerini geçtikten sonra araçlardaki tam otonom sürüş teknolojisine yönelik kısıtlamaları kaldırdığını söyledi. Bu hamle, Tesla’nın sürücü destek yazılımı Full Self Driving’in (tam otonom sürüş), elektrikli araçlar için en büyük pazar olan ülkede yakında kullanıma sunulacağı yönündeki beklentileri artırdı. Tesla’nın elektrikli arabaları Çin’de oldukça popüler olsa da veri güvenliği endişeleri nedeniyle hükümete bağlı bazı birimlerde daha önce yasaklanmıştı.

Tesla, tam sürüş teknolojisini Çin’de yıllardır müşterilerine sunuyor. Ancak Çin hükümetinin getirdiği kısıtlamalar nedeniyle sadece otomatik şerit değiştirme gibi bazı özellikler kullanılabiliyor.

 

 

 

 

Hurriyet.com.tr / Ekonomi Servisi

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler