Sosyal Medya

Politika

Bahçeli hemşehrisi Dilipak’ın sözlerine sert tepki göstererek ispata davet etti

TBMM’deki parti grubunda gündemdeki konulara dair değerlendirmeler yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, gazeteci ve yazar Abdurrahman Dilipak'ın “Hükümet 15 Temmuz'u 4 ay önceden biliyordu” iddialarına sert tepki gösterdi.

Bahçeli hemşehrisi Dilipak’ın sözlerine sert tepki göstererek ispata davet etti

TBMM’deki parti grubunda gündemdeki konulara dair değerlendirmeler yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin 15 Temmuz darbe girişimini dört ay önceden bildiğini iddia eden, kendisi gibi Osmaniyeli olan gazeteci ve yazar Abdurrahman Dilipak’a isim vermeden sert sözlerle yüklendi:

“İSPATINI YAPMAZSA DÜNYANIN EN NAMERT İNSANIDIR”

“Ahı gitmiş vahı kalmış bir yazar müsveddesi sosyal medya hesabından, 15 Temmuz ile ilgili demiş ki: ‘Hükümet 4 ay önceden darbe olacağını bütün ayrıntılarıyla biliyordu. Halk ne olduğunu bilmeden darbeye karşı meydanlara çıktı. Sonuçta olan bu ülkeye oldu.’

Şayet bu şahıs iddialarının ispatını yapmazsa, dünyanın en namert insanıdır.”

Danıştay’ın göreve iade kararlarını sert bir dille de eleştiri getiren Bahçeli, şunları söyledi:

“Danıştay 5. Daire’nin FETÖ’den ihraç edilen 387 hakim ve savcıyı tekrar mesleğine iade eden kararı çok sakıncalıdır, tehlikelidir, hukuki bir temeli yoktur. FETÖ’cüleri göreve iade etmek cinayet değil midir? Şehitlerimize hakaret değil midir? Danıştay 5. Dairesi adalet ve hukuka göre karar vermemiştir. HSK devreye girmiş ve mesleğe iadesi yapılan 387 kişi hakkında yeni bir inceleme başlatmış ve gerekli itirazlar yapılmıştır.”

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler